"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (07 Ekim 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, sebzeli haşlama tarifi, pirinç pilavı tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifleri.

07 Ekim 2020, Çarşamba 10:14 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde mercimek çorbası tarifi, sebzeli haşlama tarifi, pirinç pilavı tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası malzemeleri

  • 1.5 su bardağı sarı mercimek
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un

Mercimek çorbası yapılışı

Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz.

Sebzeli haşlama tarifi

Sebzeli haşlama tarifi

Sebzeli haşlama malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kuzu incik
  • 6 su bardağı su
  • Tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı

Haşlama için malzemeler

  • 2 adet kereviz sapı 
  • 3 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 10 adet arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • ½ limon suyu

Sebzeli haşlama yapılışı

Düdüklü tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun ve ısıtın. İnciklerin her tarafını mühürleyin. Mühürlenen etlerinizin içerisine su, tane karabiber ve defne yapraklarını ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 40 – 45 dakika pişirin. Etler iyice piştikten sonra defne yapraklarını çıkartın ve içine kereviz sapı, patates, havuç ve arpacık soğanları ekleyin. Gerekirse su ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler pişene kadar kaynatın.

Bir karıştırma kabında un, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. Haşlamanın suyundan bir kepçe alıp içerisine ekleyin ve sürekli çırparak iyice yedirin. Meyaneniz ılınana kadar bu işlemi devam ettirin. Hazır olunca inciklerin üzerine ilave edin ve 1 – 2 taşım kaynatın. Haşlamanızı servis edeceğiniz tabaklara alın ve sıcak servis edin.


Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Pirinç pilavı yapılışı

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.


Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu

Kıbrıs tatlısı kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kıbrıs tatlısı şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs tatlısı yapılışı

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (06 Ekim 2020)