'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (08 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı mantar çorbası tarifi, fırında soslu kanat tarifi, serpme pilav tarifi ve çikolata soslu baba tarifi.

08 Kasım 2021, Pazartesi 09:54 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, fırında soslu kanat tarifi, serpme pilav tarifi ve çikolata soslu baba tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

Kremalı mantar çorbası malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

KREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI

Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın. Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.


FIRINDA SOSLU KANAT TARİFİ

FIRINDA SOSLU KANAT TARİFİ

Fırında soslu kanat malzemeler

  • 1 paket kanat
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane iri sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik (Baharatlar arzuya göre )
  • 4 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

FIRINDA SOSLU KANAT YAPILIŞI

Kanatların tüylerini ocakta güzel tütsüleyin ve yıkayın. Sosu için tüm malzemeleri karıştırın. Kanatları içine katıp güzel karıştırın. Bir yarım saat bekletin.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve doğranmış patatesleri tuzlayın. İstediğiniz baharatları ekleyin.

Kanatları, biber ve domatesi tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice pişirin.


SERPME PİLAV TARİFİ

SERPME PİLAV TARİFİ

Serpme pilav malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu eti
  • 500 gram bulgur
  • 50 gram tel şehriye
  • 100 gram tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

SERPME PİLAV YAPILIŞI

Et için; öncelikle pişirme tenceresine etler eklenip kendi yağında kavrulur. Etler kavrulunca su eklenir, tuz ve baharat eklendikten sonra haşlanır.(düdüklü tencerede pişirme süresi düşürülebilir) Kemikler ayrılabilir bir kıvama gelinceye dek pişirilir.

Pilav için; pilav tenceresine tereyağı eritilir, tel şehriyeler kavrulur ve bulgur eklenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra su ilave edilip pişirilir. Servis tepsisine bulgur pilavı dökülür üzerine haşlanmış etler serpiştirilir ve yemek servis edilir.


ÇİKOLATA SOSLU BABA TATLISI TARİFİ

ÇİKOLATA SOSLU BABA TATLISI TARİFİ

Çikolata soslu baba malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Çikolata sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un

ÇİKOLATA SOSLU BABA TATLISI YAPILIŞI

Derin bir kabın içinde un, yumurta, tereyağı, süt, tuz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak, kıvamda bir hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra küçük kağıt kek kalıplarına yerleştirip 20-25 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar, pişirin.

Bu sırada şeker ve suyu bir kapta karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin (Şerbet kesinlikle ocak üzerine konulmayacak). Fırından alıp hafif ılınınca kalıplarından çıkardığınız baba tatlılarını ılık şerbetin içine atın. Yarım saat kadar bekleterek şerbeti çekmesini sağlayın. Üzerine hazırlanan çikolata sosu ekleyin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri