"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (08 Temmuz 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize erişte çorbası tarifi, duvaklı pilav tarifi, keşkek tarifi ve haşhaşlı kek tarifleri.

08 Temmuz 2020, Çarşamba 11:08 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde erişte çorbası tarifi, duvaklı pilav tarifi, keşkek tarifi ve haşhaşlı kek tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Erişte çorbası tarifi

Erişte çorbası tarifi

Erişte çorbası malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram yoğurt
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 çay kaşığı nane
  • Bir tutam tuz

Erişte çorbası yapılışı

Derin bir tencereye erişte miktarına uygun su koyun ve kaynatın. Eriştenizi kaynayan suya bırakın ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kaba yoğurdu alın ve tuzu ekleyip çırpın. Ayran kıvamından biraz daha koyu olana dek soğuk su ekleyin ve karıştırın. Tencerede haşlanan erişteleri biraz soğuduktan sonra süzüp yoğurt karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın. Küçük bir sos tenceresine tereyağını alın ve eridikten sonra naneyi ekleyin. Servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine tereyağı sosunu ekleyebilirsiniz.

Duvaklı pilav tarifi

Duvaklı pilav tarifi

Duvaklı pilav malzemeleri

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2. 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığına yakın toz şeker
  • Tuz 

Duvaklı pilav üzeri için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam doğranmış maydanoz

Duvaklı pilav yapılışı

Pirinçleri iyice yıkayın ılık suya çok az tuz atıp 30 dakika bekletin. Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyum eritin. Süzülen pirinçleri, tuzu ve şekeri tencereye ilave edin. Kavrulan pirinçlerin üstüne sıcak suyu ilave edin. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu ekleyip dinlenmeye bırakın. Bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ ekleyip ince ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurun. Tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alın. İnce doğranmış maydanozu kıymalı harca ekleyin ve güzelce karıştırın. Kaseye önce kıymalı harçtan ekleyip iyice bastırın. Üzerine pilavdan ekleyin ve tekrar bastırıp sıkıştırın. Servis tabağına kaseyi ters çevirip servis edin. 


Keşkek tarifi

Keşkek tarifi

Keşkek malzemeleri

  • 300 gram dövme buğday
  • 100 gram nohut
  • 5,5 bardak su
  • 750 gram kemikli koyun eti
  • 60 gram tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Keşkek yapılışı:

Nohutları ve buğdayları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün önce etleri haşlayarak işe başlayın. Et iyice pişince kemiklerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyerek tel tel olmasını sağlayın.

Nohut ve buğdayları süzüp büyük ve genişi bir tencerede et ve et suyuyla birleştirin. Tuz, karabiber ve tereyağını da ilave edip, buğdaylar lapa gibi olana kadar (75 dakika civarı) pişirin. Buğdaylar pişince keşkeği tahta karışıkla ezerek karıştırın ve iyice kıvam almasını sağlayın.

Haşhaşlı kek tarifi

Haşhaşlı kek tarifi

Haşhaşlı kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Haşhaşlı kek yapılışı

 Öncelikle şerbeti hazırlayın. Ocağın altını açın ve şekerler eriyene kadar şeker ve suyu karıştırın. Daha sonra kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra beş dakika daha kısık ateşte bırakın ve limon suyu sıkarak ocaktan alın soğumaya bırakın. Kek için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından sıvıyağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. İrmik ve haşhaşı ekleyin, daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve kek karışımınızı yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Ilıyan keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri