Keşkek tarifi
Keşkek malzemeleri
- 300 gram dövme buğday
- 100 gram nohut
- 5,5 bardak su
- 750 gram kemikli koyun eti
- 60 gram tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Keşkek yapılışı:
Nohutları ve buğdayları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün önce etleri haşlayarak işe başlayın. Et iyice pişince kemiklerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyerek tel tel olmasını sağlayın.
Nohut ve buğdayları süzüp büyük ve genişi bir tencerede et ve et suyuyla birleştirin. Tuz, karabiber ve tereyağını da ilave edip, buğdaylar lapa gibi olana kadar (75 dakika civarı) pişirin. Buğdaylar pişince keşkeği tahta karışıkla ezerek karıştırın ve iyice kıvam almasını sağlayın.