'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (1 Aralık 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak süzme mercimek çorbası, mantı ve şerbetli badem tatlısı tarifleri.

01 Aralık 2021, Çarşamba 08:17 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

1 adet patates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

4 su bardağı veya et suyu

Yarım limon

Kırmızı toz biber

Pul biber

Tuz

Üzeri için;

Nane

YAPILIŞI:

Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün. Ardından tencerede alın. Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın. Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin. Daha sonra üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış kuru nane dökerek servis edebilirsiniz.

MANTI TARİFİ

MANTI TARİFİ

MALZEMELER

1,5 su bardağı un

1/4 su bardağı su

1 adet yumurta

Mantı iç harcı için:

200 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Mantı haşlama suyu için:

4 su bardağı su veya et suyu 

Mantı sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı nane

1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyu kullanılabilir)

Mantı üzeri için:

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

YAPILIŞI

Yuvarlak karıştırma kabının içerisine unu alıp ortasını açın. Yumurtaları ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur iyice toparlanacak ve biraz sert olacaktır.

Hazırlanan hamuru 10 dakika bekletin. Bu arada mantının iç harcını hazırlayın. Kuru soğan rendelenir ve üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir iyice karıştırılır. Hamuru iki beze olacak şekilde bölün ve tezgah üzerinde hamuru unlayarak merdane yardımıyla açın.

İnce açtığınız hamuru iki parmak kalınlığında kesin. Enine ve boyuna kesilmiş küçük kare hamurların içine kıymaları koyup ister üçgen olacak şekilde köşeleri birleştirin, isterseniz de bohça şeklinde 4 köşesini birleştirerek kapatın.

Bütün hamurları aynı şekilde kapatmaya özen gösterin. Tencerenin içerisine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca mantıların hepsini suya atın ve 10 dakika haşlayın.

Mantı haşlanırken sosunu ve yoğurdunu hazırlayın. Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine koyup iyice çırpın. Sosu içinde tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve eritin. Biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun.

Naneyi ekleyip karıştırın. Mantıyı haşladığınız et suyundan biraz ilave edip sosun kıvamını açın.

Süzgeç yardımıyla aldığınız mantıların üzerine yoğurt ekleyip onun üzerine de sos ekleyin ve sıcak servis edin.

ŞERBETLİ BADEM TATLISI TARİFİ

ŞERBETLİ BADEM TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Şerbetli badem tatlısı hamuru için:

60 gram oda sıcaklığında tereyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

2 + 1/4 su bardağı un

Şerbetli badem tatlısı süslemek için

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Şerbetli badem tatlısı şerbeti için

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 - 2 damla limon suyu

Şerbetli badem tatlısı üzeri için

Yarım çay bardağı irmik

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğuması için kenara alın.

Hamuru yapmak için bütün hamur malzemelerini bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmiş olacağız. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları şekil vererek tepsiye yerleştirin. Şekil verme işlemi bitince hamurların ortasına bıçağın tersiyle çok derin olmayacak şeklide yarıklar açın. 180 derece fırında tatlıların üstü kızarana kadar pişirin.

Tatlıların üstü kızarınca 1 - 2 dakika bekletin ve başka tepsiye aktarın. Tatlılar sıcakken üzerine soğumuş şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları süsleyip servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Trabzon hurmasıyla yapılan tarifler: Cennet hurmasıyla yapabileceğiniz 7 tarif