'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (1 Temmuz 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak ızgara bonfile, bulgur pilavı, cacık ve dondurmalı irmik helvası tarifleri...

01 Temmuz 2021, Perşembe 15:59 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
BONFİLE TARİFİ

BONFİLE TARİFİ

MALZEMELER

Kişi başı 1 adet Bonfile (2cm kalınlığında 180 gr civarı)

Nasıl yapılır?

En az 12 saat marine ettiğiniz etleri yağından sıyırın.

Her iki yüzüne de tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin.

Önceden iyice ısıttığınız döküm tava ya da ızgaraya eti alın.

1 dakika boyunca kımıldatmadan pişirin, 1 dakika sonunda 45 derecelik bir açıyla yan çevirin ve 1 dakika daha pişirin.

Bir yüzünü mühürlediğiniz bonfilenin diğer yüzünü çevirin ve aynı şekilde toplamda 2 dakika pişirin.

2 yüzü de pişen eti önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 8 dakika pişirin.

Etin pişme süresi kalınlığına ve sizin istediğiniz kıvama göre değişebilir.







BULGUR PİLAVI TARİFİ

BULGUR PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu

2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

NASIL YAPILIR?

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.

Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.

Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.

Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.

Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Bulgur Pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

CACIK TARİFİ

CACIK TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı soğuk su

4 adet büyükçe salatalık

2 diş sarımsak

Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)

Tuz, nane, zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Salatalıkların kabukları soyulur.

Bir kap içine rendelenir.

Yoğurt ve soğuk su bir tel karıştırıcı ile çırpılır.

Yoğurda dövülmüş sarımsak ve salatalıklar eklenerek karıştırılır.

İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır.

Tuz ve nane ilave edilir.

Servis kaselerine alınır.

Üzerine zeytinyağı, kuru nane eklenir.

Servise hazır, afiyet olsun.


DONDURMALI İRMİK HELVASI

DONDURMALI İRMİK HELVASI

500g irmik

1 paket margarin veya tereyağı (250g)

Şerbeti için:

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 su bardağı şeker (Ben 2,5 bardak kullandım, bize biraz tatlı geldi gerçi eşim çok beğendi ama ben çok tatlı sevmediğimden 2 bardak şekerin daha iyi olacağını düşünüyorum. )

Üzeri için:

Fıstık

İçi için:

Sade dondurma

NASIL YAPILIR?

Süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli gelecektir.

Sonra ocağı kapatarak irmiği kavurmaya başlayabilirsiniz.

İrmiği rahatça kavurabileceğiniz bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin.

Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin.

Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

İrmiğin rengi dönüp nefis kokularını saldığında isterseniz küçük bir kaba bir kaşık irmikten alarak üzerine bir kaşık şerbet döküp rengini kontrol edebilirsiniz.

Daha sonra 6-7 dk kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.

Ocağı kapatın ve tencerenin de kapağını kapatarak helvanın demlenmesini bekleyin.

Helva soğuduktan sonra hatta ılıkken daha çok seviyorum. Karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin.

Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.

Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.



Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (30 Haziran 2021)