"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (10 Ekim 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kesme aşı çorbası tarifi, patatesli antrikot tarifi, şehriyeli pilav tarifi ve yaz keki tarifleri.

10 Ekim 2020, Cumartesi 10:02 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde kesme aşı çorbası tarifi, patatesli antrikot tarifi, şehriyeli pilav tarifi ve yaz keki tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Kesme aşı tarifi

Kesme aşı tarifi

Kesme aşı malzemeleri

  • 2 bardak un
  • 2 bardak erişte
  • 2 bardak yeşil mercimek
  • 1 adet büyük domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Kesme aşı yapılışı

İlk olarak yeşil mercimeği ve erişteyi farklı tencerelerde haşlayın. Tencereye 1 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyerek eritin. Yemeklik doğranan soğanları bu yağda rengi değişene kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Haşlanmış erişte, haşlanmış mercimek ve kaynar suyu ekleyerek bir taşım kaynatın. 2 bardak unun içerisine tuz ve su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın ve uzunlamasına kesin. Ardından kestiğiniz hamurları da tencereye ekleyerek karıştırın. Baharat ve tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Tamamen pişen kesme aşını, sıcak bir şekilde servis edin.


Patatesli antrikot tarifi

Patatesli antrikot tarifi

Patatesli antrikot malzemeleri

  • Zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 – 3 adet patates
  • 4 adet antrikot
  • 4 diş sarımsak
  • 3 – 4 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik

Patatesli antrikot yapılışı

Antrikotlarınızı iki yağlı kağıt arasına alın ve bir et döveceği yardımıyla hafif dövün. Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. Isınan tencerenizin içerisine antrikotları alın. Tuz ve karabiber serpip iki tarafını da mühürleyin. Etleriniz renk alınca kenara alın. Soğan ve patatesleri halka olacak şekilde ince dilimleyin. Domatesleri küp küp doğrayın. Tencerenizin içerisine zeytinyağı ilave edin. Dilimlediğiniz soğanı tabana dizin. Üzerine patateslerin yarısını dizin. Etleri yerleştirin ve kalan patatesleri etlerin üzerine gelecek şekilde dizin. İnce doğradığınız sarımsakları ekleyin. Üzerlerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Doğradığınız domatesleri ve toz şekeri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakın. Yemeğinizin pişmesine 15 dakika kala taze kekikleri serpiştirin ve pişirmeye devam edin.

Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Pirinç pilavı yapılışı

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.


Yaz keki tarifi

Yaz keki tarifi

Yaz keki malzemeleri

Keki için

  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un

Meyveli kat

  • İstediğiniz miktarda meyve (böğürtlen, erik)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kırıntılı kat için

  • 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yaz keki yapılışı

Kek için tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza döküyoruz. Harcımız sert olduğu için spatula ile yayıyoruz. Meyvelerimizi kekin üzerine dizip üstüne toz şeker serpiyoruz. Kırıntılı katı hazırlamak için un ve şekeri harmanlıyoruz. Soğuk tereyağını ekleyip elle veya çatal yardımıyla ufalıyoruz. Meyvelerin üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ani gelen misafire hızlıca hazırlanan 7 ikramlık tarifi