'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, acılı tavuk bonfile tarifi, ıspanaklı patates mantısı tarifi ve kazandibi tarifi.

10 Kasım 2021, Çarşamba 09:39 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, acılı tavuk bonfile tarifi, ıspanaklı patates mantısı tarifi ve kazandibi tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimek çorbası malzemeler

  • 1.5 su bardağı sarı mercimek
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un

MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz.


ACILI TAVUK BONFİLE TARİFİ

ACILI TAVUK BONFİLE TARİFİ

Acılı tavuk bonfile malzemeler

  • 400 gram tavuk bonfile
  • 3 yemek kaşığı soğan suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Kekik
  • 3 diş sarımsak

ACILI TAVUK BONFİLE YAPILIŞI

Tavuk etini kuş başı doğrayın. Tereyağı ve su hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin. Ardından soslu tavuk göğsünü ve sarımsakları koyup kavurun. Soğan suyuyla birlikte sütü de ekleyip pişirin. En son baharatlarını ekleyip tavuklar suyunu çekene kadar pişirip servis yapabiliriz. 


ISPANAKLI PATATES MANTISI TARİFİ

ISPANAKLI PATATES MANTISI TARİFİ

Ispanaklı patates mantısı malzemeler

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı un
  • 6 yaprak ıspanak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 30 gram kaşar peynir
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

ISPANAKLI PATATES MANTISI YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri soyup haşlayın.

Daha sonra patatesleri derin bir tencerede ezip püre haline getirin.

Ispanakları saplarından ayırıp kaynayan suda 3 dakika haşlayıp iyice süzün.

Ispanakları yapraklarını ve zeytinyağını mutfak robotundan geçirin.

Robottan geçirdiğiniz ıspanakları ezilmiş patateslerin içine koyup üzerine yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyin ve yoğurun.

Yeşil, yumuşak kıvamlı patatesli bir hamur elde etikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

Bu parçaları çatalın ucuyla yuvarlayıp şekil verin.

Kaynayan tuzlu suya atıp 5 dakika kaynatın.

Tereyağını tavada eritin ve üzerine haşlanmış ve süzülmüş patates mantılarını koyup 2 dakika karıştırıp servis tabağına alın.

Üzerine rendelenmiş peyniri ekleyip yanında sarımsaklı yoğurtla sıcak servis edebilirsiniz.


KAZANDİBİ TARİFİ

KAZANDİBİ TARİFİ

Kazandibi malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker

KAZANDİBİ YAPILIŞI

Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın ve tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye döktükten sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kazandibinin püf noktalarından biri de bu kısım. O yüzden dikkatli olun.

Tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın ve rulo şeklinde sardıktan sonra servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (09 Kasım 2021)