'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (11 Ocak 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak süzme mercimek çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mor lahana salatası tarifi ve tahinli kurabiye tarifi.

11 Ocak 2022, Salı 10:31 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mor lahana salatası tarifi ve tahinli kurabiye tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Süzme mercimek çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı veya et suyu
  • Yarım limon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nane

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

  • Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün. 
  • Ardından tencerede alın. 
  • Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın. 
  • Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz. 
  • Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin. 
  • Daha sonra üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. 


FIRINDA ÇUPRA TARİFİ

FIRINDA ÇUPRA TARİFİ

Fırında çupra malzemeler

  • 2 adet deniz çuprası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

FIRINDA ÇUPRA YAPILIŞI

  • Fırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın. 
  • Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın. 
  • Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın. 
  • Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın. 
  • Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun. 
  • Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin. 
  • Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın. 
  • Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın. 
  • Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. 
  • Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin.


MOR LAHANA SALATASI TARİFİ

MOR LAHANA SALATASI TARİFİ

Mor lahana salatası malzemeler

  • 1/2 adet mor lahana
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 adet kırmızı elma
  • 1/3 demet kıyılmış maydanoz

MOR LAHANA SALATASI YAPILIŞI

  • Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. 
  • Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. 
  • Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.
  • Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. 
  • Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin.


TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

Tahinli kurabiye malzemeler

  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 3.5 su bardağı un

TAHİNLİ KURABİYE YAPILIŞI

  • Yoğurma kabının içerisine tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini koyup karıştırın. 
  • Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurun. 
  • İyice yoğrulan kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde kopartıp elinizle şekil verin ve pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sırasıyla dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 - 20 dakika pişirin. 
  • Tamamen soğuduğunda tepsiden alıp servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bitter Çikolata Günü'ne özel nefis çikolatalı tarifler