'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (12 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak Tavuk suyu çorba, tavuklu pilav,cacık ve dilber dudağı tarifi...

12 Haziran 2021, Cumartesi 15:13 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TAVUK SUYU ÇORBA

TAVUK SUYU ÇORBA

Malzemeler: 1 adettavuk göğsü • 1 adettavuk budu • 6 su bardağısu • 1 adetkuru soğan • 1 yemek kaşığıtereyağı • 1 yemek kaşığıun • 1 çay kaşığıtuz • 1/2 çay kaşığıkarabiber

Pişirme önerisi: Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini arttırmak için; havuç, maydanoz ve kereviz sapı ilave edebilirsiniz.

Nasıl yapılır?

Soğanı iri parçalar halinde kesin.

Bol suda yıkadığınız tavuk göğsünü ve budu soğanlarla birlikte tencereye aktarın.

Suyu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.

Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayın.

Tavuk etlerini küçük parçalar halinde ditin.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.

Tuz ve karabiberi ekleyin.

Hazırladığınız unlu terbiye karışımını tavuk suyuna aktarın ve çorbanın pürüzsüz olması için el blenderından geçirin.

Dittiğiniz tavuk etlerini ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın.

Pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.


TAVUKLU PİLAV

TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER 

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1,5 su bardağı baldo pirinç

1 çay bardağı şehriye

2 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 adet kesme şeker

4 damla limon suyu

1/2 çay kaşığı tuz

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

CACIK TARİFİ

CACIK TARİFİ

Cacık malzemeleri

3 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı soğuk su

4 adet orta boy salatalık

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1/4 demet dereotu

Servisi için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı Sirke (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kuru nane

Cacık yapılışı

Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin. Dereotunu incecik kıyın. Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın. Servis öncesinde zeytinyağı ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın.

DİLBER DUDAĞI TATLISI TARİFİ

DİLBER DUDAĞI TATLISI TARİFİ

Dilber dudağı tatlısı malzemeleri

5 su bardağı un

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

İri kıyılmış ceviz

Nişasta

Üzeri için:

100 gram tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Dilber dudağı tatlısı yapılışı

Şerbeti yapmakla işe başlayın. Bunun için su ve şekeri bir tencerede karıştırıp pişirmeye başlayın. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edin. Altını kısıp 20 dakika daha kaynattığınız şerbetinizi kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Tatlınızın hamuru için sıvı yağ, yumurta, sirke ve tuzu karıştırın. Kabartma tozunu ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar doğurun. Hamurdan 24 adet beze elde edin. Bezeleri unlu bir zeminde 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen bezeleri hamur tahtası ya da tezgah üzerinde nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Hamurlardan 12 tanesini aralarına nişasta serpip üst üste dizin. Hepsini birden 4 milimetre kalınlığında bir yufka olacak şekilde yeniden açın. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Yufkaları yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesin. Kestiğiniz yuvarlakların ortasına iri dövülmüş cevizleri yerleştirip D harfi şeklinde kapatın ve tepsiye dizin. Tereyağı ve sıvı yağı küçük bir kapta ısıtıp eritin. Bir fırça yardımıyla tepsiye dizdiğiniz tatlıların üzerine sürün. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayıp tatlıların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğuyan şerbetinizi dökün ve çekmesi için bir süre bekleyin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (11 Haziran 2021)