'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Ocak 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak bulgurlu köfte çorbası tarifi, mercimek yemeği tarifi, mantarlı pilav tarifi ve sufle tarifi.

12 Ocak 2022, Çarşamba 10:16 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı bulgurlu köfte çorbası tarifi, mercimek yemeği tarifi, mantarlı pilav tarifi ve sufle tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


BULGURLU KÖFTE ÇORBASI TARİFİ

BULGURLU KÖFTE ÇORBASI TARİFİ

Bulgurlu köfte çorbası malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 4 çorba kaşığı ince bulgur
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı pirinç
  • 4 domates
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

BULGURLU KÖFTE ÇORBASI YAPILIŞI

  • Soğanları soyup rendeleyin. Domatesleri rendeleyin. Bulguru yıkayıp iyice süzün.
  • Kıyma, bulgur, soğan, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  • Tereyağını tencerede eritip domatesi hafif kavurun. Su ve pirinci ekleyip kaynatın. Köfteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Üzerine nane serpip servis yapın.


YEŞİL MERCİMEK TARİFİ

YEŞİL MERCİMEK TARİFİ

Yeşil mercimek malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1, 5 kaşık salça
  • 1, 5 su bardağı kaynar su
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biber
  • Tuz

YEŞİL MERCİMEK YAPILIŞI

  • Yeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır. Haşlanan mercimekler süzülür. 
  • Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. 
  • Kavrulan soğanlara salça eklenir. 
  • Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir. 
  • Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır. 


MANTARLI PİLAV TARİFİ

MANTARLI PİLAV TARİFİ

Mantarlı pilav malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitür için:

  • 2 su bardağı kültür mantarı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

MANTARLI PİLAV YAPILIŞI

  • Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip, süzün. Bir tencerede tavuk suyunu içine tuzunu katarak, kaynatın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinci ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak, pirinci kavurun. 
  • Kaynayan tavuk suyundan ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. 
  • Kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya dek pişirin. 
  • Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. 
  • Mantarları 5 dakika tavayı sallayarak kavurmaya devam edin. 
  • Tuzunu ekleyip, ateşten alın. Pilavla mantarları birleştirin.


SUFLE TARİFİ

SUFLE TARİFİ

Sufle malzemeler

  • 125 gram bitter çikolata
  • 125 ml süt
  • 3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Sufle pişirme kaplarını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao

Sufle servisi için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

SUFLE YAPILIŞI

  • Sütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. İçine çikolata ilave edin. 
  • Çikolata eriyince ocaktan alın. 
  • Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. 
  • Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 
  • Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin. 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker katarak sürekli karıştırın. 
  • Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  • Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürüne kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım). 
  • Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. 

Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Lezzetli köfte yapmanın sırları ve köfte yaparken sıkça olan sorunlara çözümler