Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak bulgurlu köfte çorbası tarifi, mercimek yemeği tarifi, mantarlı pilav tarifi ve sufle tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı bulgurlu köfte çorbası tarifi, mercimek yemeği tarifi, mantarlı pilav tarifi ve sufle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Bulgurlu köfte çorbası malzemeler200 gram kıyma2 soğan4 çorba kaşığı ince bulgur2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı pirinç4 domates5 su bardağı su1 çorba kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı naneTuzBULGURLU KÖFTE ÇORBASI YAPILIŞISoğanları soyup rendeleyin. Domatesleri rendeleyin. Bulguru yıkayıp iyice süzün.Kıyma, bulgur, soğan, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Tereyağını tencerede eritip domatesi hafif kavurun. Su ve pirinci ekleyip kaynatın. Köfteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Üzerine nane serpip servis yapın. Yeşil mercimek malzemeler2 su bardağı yeşil mercimek3 kaşık sıvı yağ1, 5 kaşık salça1, 5 su bardağı kaynar su2 adet orta boy soğan1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biberTuzYEŞİL MERCİMEK YAPILIŞIYeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır. Haşlanan mercimekler süzülür. Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir. Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir. Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır. Mantarlı pilav malzemeler2 su bardağı pirinç4 su bardağı tavuk suyu veya et suyu2 tatlı kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuzGarnitür için:2 su bardağı kültür mantarı2 adet kuru soğan1 yemek kaşığı zeytinyağı4 diş sarımsak1 çay kaşığı tuzMANTARLI PİLAV YAPILIŞIPirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip, süzün. Bir tencerede tavuk suyunu içine tuzunu katarak, kaynatın.Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinci ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak, pirinci kavurun. Kaynayan tavuk suyundan ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya dek pişirin. Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Mantarları 5 dakika tavayı sallayarak kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip, ateşten alın. Pilavla mantarları birleştirin. Sufle malzemeler125 gram bitter çikolata125 ml süt3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)2 yemek kaşığı tereyağı1,5 yemek kaşığı un1/4 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı toz şekerSufle pişirme kaplarını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı kakaoSufle servisi için:1 yemek kaşığı pudra şekeriSUFLE YAPILIŞISütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin. 2 yemek kaşığı toz şeker katarak sürekli karıştırın. Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürüne kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım). Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.