"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (13 Eylül 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak beyran çorbası tarifi, çiftlik kebabı tarifi, buhara pilavı tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifleri.

13 Eylül 2020, Pazar 09:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde beyran çorbası tarifi, çiftlik kebabı tarifi, buhara pilavı tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 

Beyran çorbası tarifi

Beyran çorbası tarifi

Beyran çorbası malzemeleri

  • 1 kg kemikli kuzu gerdan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)

Beyran çorbası yapılışı

Et düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir. Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir. Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır. Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz. İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Çiftlik kebabı tarifi

Çiftlik kebabı tarifi

Çiftlik kebabı tarifi malzemeleri

  • 1 kg kuzu eti
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 3 adet domates
  • Maydanoz
  • Soğan
  • Dereotu
  • Kekik
  • Biber
  • Tuz

Çiftlik kebabı yapılışı

Halka halka doğranan soğanları kızgın yağa atıp bir kaç tur çevirin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini içine ilave edin. Etler renk değiştirmeye bağlayınca biberleri ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı taze soğan kullanılabilir.

Buhara pilavı tarifi

Buhara pilavı tarifi

Buhara pilavı malzemeleri

  • Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç (küçükse 2 tane olabilir)
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kadar dolma fıstığı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığından biraz az tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • Tuz
  • 2 su bardağı pirinç (30 dk sıcak suda bekletilmiş)
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su

Buhara pilavı yapılışı

Pirinçler sıcak suda 30 dakika bekletilir. Pilav tenceresine yağı ekliyoruz. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz. 1 dakika sonra havuçları ilave ediyoruz ve sonra salçayı ekliyoruz. Tuz ve su hariç diğer malzemeleri ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sıcak servis edin.


Yalancı tavuk göğsü tarifi

Yalancı tavuk göğsü tarifi

Yalancı tavuk göğsü malzemeleri

  • 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Yalancı tavuk göğsü yapılışı

Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (12 Eylül 2020)