'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak köme çorbası, fırında kanat, gavurdağı salatası ve yalancı tavuk göğsü tarifleri...

13 Haziran 2021, Pazar 15:09 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KÖME ÇORBASI TARİFİ

KÖME ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 4 kaşık süzme yoğurt
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık un
  • 5 bardak su
  • Yarım bardak nohut (haşlanmış)
  • Yarım bardak buğday (haşlanmış)
  • Yarım bardak yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 1 patates
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 patlıcan
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Nane

NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir gece önce nohudu, yeşil mercimeği ve buğdayı haşlayın. Bir kâsenin içinde yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hiç topak kalmayacak hale gelmesi için çırpma teli kullanabilirsiniz. Daha sonra bu karışımı tencereye alıp üzerine suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda beklettikten sonra biber, domates ve patateslerle birlikte küp küp doğrayın. Tenceredeki suyun içine önce buğdayı mercimeği ve nohudu ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra sebzeleri ekleyin. 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Servis etmeden önce tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbaların üzerine dökebilirsiniz.

FIRINDA KANAT TARİFİ

FIRINDA KANAT TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kg tavuk kanat
  • 5 adet patates
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.

Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.

Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.

Ardından güzelce elimizle karıştıralım.

Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.

Patatesleri de tuzlayıp yağlayalım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar pişirelim.

GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ

GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ

MALZEMELER

  •  2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • Maydanoz
  • 2 avuç iri kırılmış ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Sumak
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.

Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.

Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.

Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.

Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir.

Karıştırılarak servis tabağına alınır.

Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

MALZEMELER

  • 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

NASIL YAPILIR?

Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür.

Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.

Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (12 Haziran 2021)