"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (14 Nisan 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak soğan çorbası tarifi, kapuska tarifi, mengen pilavı tarifi ve red velvet pasta tarifleri.

14 Nisan 2020, Salı 14:10 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Soğan çorbası tarifi

Soğan çorbası tarifi

Soğan çorbası malzemeleri

  • 2 litre et suyu
  • 5 - 6 adet soğan
  • 4 silme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 7 adet tost ekmeği

Soğan çorbası yapılışı

Soğan ayıklanıp ince ince dilimler halinde kesilir. Yağla birlikte açık pembe renkte kavrulur. Et suyu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirilir. Ekmek dilimlerine kaşar peynir serpiştirilip fırında kızarana kadar pişirilir. Daha sonra kare şeklinde küçük parçalara bölünür. Çorbaları tabaklara alıp üzerine hazırlanan ekmekten koyun ve servis edilir.


Kapuska tarifi

Kapuska tarifi

Kapuska malzemeleri

  • 1 kilogram lahana
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı kaynar su

Kapuska yapılışı

Tereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun. Üzerine lahanayı doğrayıp, iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişrmeye başlayın. İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin. Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Tuz, pul biber ve karabiber de ekledikten sonra kullanacağınız bulgur ya da pirinci ilave edin. Tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın. 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Mengen pilavı tarifi

Mengen pilavı tarifi

Mengen pilavı malzemeleri

  • 500 gram pirinç
  • 250 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 200 gram mantar
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram ceviz içi
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Mengen pilavı yapılışı

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanları kıyın, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Tereyağının yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mantar ve domatesi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edin. Üzerinde biriken köpüğü alarak yarım saat pişirin. Etler hafif yumuşayınca pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edip kaynatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin ve ateşten alın. Kalan tereyağını tavada kızdırıp ateşten alın. Dereotu, kekik, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırın. Pilavın üzerine döküp 10-12 dakika dinlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek özenle harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.


Red velvet pasta tarifi

Red velvet pasta tarifi

Red velvet pasta malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırılmış)
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
  • 3 silme tatlı kaşığı kakao

Kreması için:

  • 300 gram mascarpone peyniri
  • 250 ml krema
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti

Red velvet pasta yapılışı

Un ve kakao elendikten sonra ayrı bir kapta bekletilir. Ilıtıp oda sıcaklığına getirilmiş sütü elma sirkesiyle karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar bekletin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle krema halini alana kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker katıp mikserle karıştırma işlemini sürdürün. Vanilya özütünü ekleyin. Oda ısısında bekleyen ve koyulaşan sütü kırmızı, toz gıda boyasıyla karıştırın. Süt ve kakaolu un karışımını azar azar ekleyerek kek harcını mikserle orta devirde karıştırın. Bordoya çalan kırmızı bir renk alan kek harcına son olarak taze sıkılmış limon suyuyla köpürtülen kabartma tozunu ekleyin. Bu aşamadan sonra harcı spatula ile karıştırıp kek harcını tabanını yağlı kağıtla kaplanmış 22 cm.lik kelepçeli kek harcına aktarın. Eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. 

Pastanın kreması için; suyu süzülmüş mascarpone peynirini karıştırma kabına alın. Toz krem şanti katıp krema karışımını mikserle karıştırın. Son olarak sıvı krema ekleyip karışımı, koyulaşana kadar mikserle karıştırın. Daha kıvamlı olması için üzerini streç filmle kapladıktan sonra buzdolabında soğutun. 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kuplarda perde pilavı tarifi: Kuplarda perde pilavı nasıl yapılır?