'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Ocak 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, tel şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve zerde tatlısı tarifi.

14 Ocak 2022, Cuma 10:31 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, tel şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve zerde tatlısı tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELER

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELER

  • 2 çay bardağı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz


EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI

EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI

  • Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.
  • Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.
  • 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
  • Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  • Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.
  • Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.
  • Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.
  • Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
  • Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.


KURU FASULYE TARİFİ VE MALZEMELER

KURU FASULYE TARİFİ VE MALZEMELER

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış)
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber


KURU FASULYE YEMEĞİ YAPILIŞI

KURU FASULYE YEMEĞİ YAPILIŞI

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.
  • Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. 


ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ VE MALZEMELER

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ VE MALZEMELER

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (kaynar)


ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

  • Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.
  • Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
  • Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
  • Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
  • Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
  • Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.


ZERDE TATLISI TARİFİ VE MALZEMELER

ZERDE TATLISI TARİFİ VE MALZEMELER

  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 6-7 su bardağı su 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)
  • 1 çay kaşığı safran (veya zerdeçal)
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 


ZERDE YAPILIŞI

ZERDE YAPILIŞI

  • Su ve pirinç bir tencereye alınarak haşlanılır.
  • Pirinçler haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, bir taşım daha kaynatılır.
  • 1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.
  • 2-3 dakika daha kaynatılıp kaselere bölünür.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Pancar smoothie nasıl yapılır? Lif kaynağı pancarlı smoothie tarifi, malzemeleri, yapılışı