"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (15 Aralık 2019)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, karnıyarık tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve sütlaç tarifleri.

15 Aralık 2019, Pazar 12:56 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Domates çorbası tarifi

Domates çorbası tarifi

Domates çorbası malzemeleri

- 5 adet büyük boy sulu domates

- 2 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 4 su bardağı sıcak et suyu

- 2 çay bardağı sıcak süt


Domates çorbası yapılışı

1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Karnıyarık tarifi

Karnıyarık tarifi

Karnıyarık malzemeleri

- 4 tane patlıcan

- 1 kase kıyma

- 1 kaşık salça

- 1 soğan

- 1 domates

- 2 sivri biber

- Kimyon

- Karabiber

- Tuz

- Sıvı yağ


Karnıyarık yapılışı

Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur. Enine ve boyuna bölerek 4 parçaya ayrılır. Bol yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar tepsiye dizilir. 

İç harcı hazırlamak için kıymayı, salçayı, soğanı ve baharatları sıvı yağ ile kavurun. Tepsideki patlıcanların içini doldurup üzerine bir dilim domates ve biber koyun. 1 bardak salçalı suyu üzerine döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Sade bulgur pilavı tarifi

Sade bulgur pilavı tarifi

Sade bulgur pilavı malzemeleri

- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur

- 1 adet büyük boy soğan(yemeklik doğranmış)

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 - 2,5 su bardağı sıcak su

- 2 çay kaşığı tuz


Sade bulgur pilavı yapılışı

Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın. Pilavınız piştikten sonra ocağın altını kapatın ve 1-2 kere pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın ve en az 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.

Sütlaç tarifi

Sütlaç tarifi

Sütlaç malzemeleri

- 1 lt süt

- 2 çay bardağı pirinç

- 1 litre su

- 3 yemek kaşığı pirinç unu

- 1,5 -2 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- Tarçın


Sütlaç yapılışı

Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.


Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri