'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (15 haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak,karnıyarık pilav, cacık ve sütlaç tarifi...

15 Haziran 2021, Salı 16:44 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KARNIYARIK TARİFİ

KARNIYARIK TARİFİ

6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)

3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;

2 adet orta boy soğan

2 adet domates

2 adet sivri biber

2 diş sarımsak

Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber

200 gr kıyma

1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı sıcak su

NASIL YAPILIR?

Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.

İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.

Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.

Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.

Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.

Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.

Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.

PİLAV TARİFİ

PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1,5 su bardağı baldo pirinç

1 çay bardağı şehriye

2 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 adet kesme şeker

4 damla limon suyu

1/2 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

CACIK TARİFİ

CACIK TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı soğuk su

4 adet orta boy salatalık

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1/4 demet dereotu

Servisi için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı Sirke (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kuru nane

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin. Dereotunu incecik kıyın. Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın. Servis öncesinde zeytinyağı ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın.


FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

- 1 litre süt

- 1 su bardağı şeker

- Yarım su bardağı pirinç

- 3 yemek kaşığı buğday nişastası

- 1 paket vanilya

- 2 su bardağı su

- Yarım su bardağı süt (nişastaya kıvam vermek için)

NASIL YAPILIR?

Pirinçler güzelce yıkanır ve 2 su bardağı su olan tencereye pirinçler koyulur. Pirinçler pişene kadar haşlanır. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine süt eklenir. Kaynamaya başlayınca şeker ve yarım su bardağı süt ile açtığınız nişasta eklenir. 10 dakika daha kaynatılır ve vanilya eklenip bir 5 dakika daha kaynatılır. Fırın için ısıya dayanıklı kaselere sütlaç paylaştırılır. Tepsiye soğuk su doldurulur ve sütlaç dolu kaseler tepsiye dizilir. Tepsi fırının en üst bölümüne yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. 


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Fırında karnabahar kızartması tarifi: Karnabahar fırında nasıl yapılır?