'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı brokoli çorbası tarifi, ıspanaklı patates mantısı tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi ve kazandibi tarifi.

15 Kasım 2021, Pazartesi 10:08 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı brokoli çorbası tarifi, ıspanaklı patates mantısı tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi ve kazandibi tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

Kremalı brokoli çorbası malzemeler

  • 200 gram brokoli
  • 1.5 çorba kaşığı margarin
  • 5 su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 kahve fincanı un
  • Tuz

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞI

Et suyunu tencerede kaynatın. Brokoliyi iri çiçekler halinde ayırıp yıkayın ve et suyuna ilave edin. Tuz ekleyin, brokoliler diri kalacak şekilde pişirin. Süt, süt kreması ve unu derin bir kasede mikserle çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave edin. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. Blenderden geçirip sıcak olarak servis yapın.


ISPANAKLI PATATES MANTISI TARİFİ

ISPANAKLI PATATES MANTISI TARİFİ

Ispanaklı patates mantısı malzemeler

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı un
  • 6 yaprak ıspanak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 30 gram kaşar peynir
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

ISPANAKLI PATATES MANTISI YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri soyup haşlayın.

Daha sonra patatesleri derin bir tencerede ezip püre haline getirin.

Ispanakları saplarından ayırıp kaynayan suda 3 dakika haşlayıp iyice süzün.

Ispanakları yapraklarını ve zeytinyağını mutfak robotundan geçirin.

Robottan geçirdiğiniz ıspanakları ezilmiş patateslerin içine koyup üzerine yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyin ve yoğurun.

Yeşil, yumuşak kıvamlı patatesli bir hamur elde etikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

Bu parçaları çatalın ucuyla yuvarlayıp şekil verin.

Kaynayan tuzlu suya atıp 5 dakika kaynatın.

Tereyağını tavada eritin ve üzerine haşlanmış ve süzülmüş patates mantılarını koyup 2 dakika karıştırıp servis tabağına alın.

Üzerine rendelenmiş peyniri ekleyip yanında sarımsaklı yoğurtla sıcak servis edebilirsiniz.


MAŞ FASULYESİ SALATASI TARİFİ

MAŞ FASULYESİ SALATASI TARİFİ

Maş fasulyesi salatası malzemeler

  • Yarım kilo maş fasulyesi
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
  • Tuz
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke

MAŞ FASULYESİ SALATASI YAPILIŞI

Öncelikle maş fasulyesini bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte diri kıvamda haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın. Taze soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Maydanozu da yıkadıktan sonra kıyın. Sos için limon suyu, sirke, zeytinyağı, sumak ve pul biberi küçük bir kasede iyice karıştırın. Maş fasulyesini derin bir kaseye alın. Sos dışında kalan salata malzemesini ilave edip harmanlayın. Üzerine sosu ilave edip tekrar karıştırın.


KAZANDİBİ TARİFİ

KAZANDİBİ TARİFİ

Kazandibi malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker

KAZANDİBİ YAPILIŞI

Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın ve tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye döktükten sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kazandibinin püf noktalarından biri de bu kısım. O yüzden dikkatli olun.

Tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın ve rulo şeklinde sardıktan sonra servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Misafir yemek menüsü