'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (16 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mevsim salatası tarifi ve fırında tahinli helva tarifi tarifleri.

16 Eylül 2021, Perşembe 09:45 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak mercimek çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mevsim salatası tarifi ve fırında tahinli helva tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimek çorbası malzemeler

  • 1.5 su bardağı sarı mercimek
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un

MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. 2-3 dakika sonra komple kapatıyoruz.


FIRINDA ÇUPRA TARİFİ

FIRINDA ÇUPRA TARİFİ

Fırında çupra malzemeler

  • 2 adet deniz çuprası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

FIRINDA ÇUPRA YAPILIŞI

Fırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın. Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın. Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın. Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın. Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun. Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin. Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın. Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin.


MEVSİM SALATA TARİFİ

MEVSİM SALATA TARİFİ

Mevsim salatası malzemeler

  • Yarım kırmızı lahana
  • 2 havuç
  • 1 göbek marul
  • 3-4 kaşık konserve mısır
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  •  Limon suyu
  • Zeytinyağı

MEVSİM SALATA YAPILIŞI

Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.


FIRINDA TAHİNLİ HELVA TARİFİ

FIRINDA TAHİNLİ HELVA TARİFİ

Fırında tahinli helva malzemeler

  • 250 gram sade helva
  • 2 kahve fincanı süt
  • Yarım limon

FIRINDA TAHİNLİ HELVA YAPILIŞI

Helvayı çatal ile derin bir kabın içinde ezin. Ardından 2 kahve fincanı sütü ekleyin. Üzerine yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış güveç kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Osmanlı yemek tarifleri