"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kabak çorbası tarifi, fırında soslu balık tarifi, güveçte mantar tarifi ve cennet çamuru tatlısı tarifleri.

16 Haziran 2020, Salı 08:23 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde kabak çorbası tarifi, fırında soslu balık tarifi, güveçte mantar tarifi ve cennet çamuru tatlısı tarifleri var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası malzemeleri

  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
  • Zeytinyağı
  • Tuz, istenilen baharatlar

Kabak çorbası yapılışı

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.) Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.


Fırında soslu balık tarifi

Fırında soslu balık tarifi

Fırında soslu balık malzemeleri

  • 1,5 kg levrek
  • Fırında soslu balık sosu için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4-5 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Fırında soslu balık yapılışı

Genişçe bir tavayı yağ koyup ocağa alın. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya aktarın. Daha sonra iri iri doğranan kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın ve tavaya ilave edip bir iki karıştırın. Domates salçasını da ilave ederek kavurun. Son olarak tuzunu ve suyu da ilave edin ve kaynamaya bırakın. 1-2 dakika kaynayan sosu ocaktan alın ve fırın kabına boşaltın. Balıkların üstte kalacak yüzünü de sosa batırarak yerleştirin. Hazır hale gelen balıkları fırına yerleştirin ve 200°C’de üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.


Güveçte mantar tarifi

Güveçte mantar tarifi

Güveçte mantar malzemeleri

  • 250 gram kadar mantar
  • 1 ufak boy kumkuma (zerdeçal kökü)
  • 1 havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 diş büyük sarımsak
  • 3 tane sivri biber
  • 1 orta boy patates
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytin yağ

Güveçte mantar yapılışı

Mantarları soyup doğrayın. Limonlu suda biraz bekletin. Bir yandan soğanları ay şeklinde doğrayın. Sarımsağı da minik doğradıktan sonra ikisini zeytin yağ ile kavurun. Üzerine yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Kumkumayı soyup rendeleyin ve bir kenarda bekletin. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra rendelenmiş domates ve baharatları ekleyin. İyice kavurun. Su saldığında bekleyin kıvamına göre suyu ekleyin. Mantarları ekleyin ve çok pişmeden ocaktan alın. Bir yanda ince yuvarlak doğranmış patatesleri az kızartıp yağını süzüp servis için hazırlayın. Fırın kabına önce patates ,üzerine kumkumayı, mantarları döküp üzerine patates, en üstlerine ise kaşar peyniri rendesi ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tepsiye su koyup güveçleri yerleştirerek kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.


Cennet çamuru tatlı tarifi

Cennet çamuru tatlı tarifi

Cennet çamuru malzemeleri

  • 300 gram kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram toz Antep fıstığı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Cennet çamuru yapılışı

Şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Kadayıfları şehriye boyutlarında parçalayın ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun. İçerisine fıstığın 3/4 ünü ekleyip kavurmaya devam edin. Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlımız servise hazırdır. Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (15 Haziran 2020)