'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (16 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak terbiyeli şehriye çorbası tarifi, patlıcanlı etli yemek tarifi, serpme pilav tarifi ve donut tarifi.

16 Kasım 2021, Salı 09:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı şehriye çorbası tarifi, patlıcanlı etli yemek tarifi, serpme pilav tarifi ve donut tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Terbiyeli şehriye çorbası malzemeler

  • 3 domates
  • 2 çarliston biber
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiye için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

TERBİYELİ ŞEHİRYE ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle domatesleri enine doğru ikiye kesip rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın.

Tereyağını tencerede eritip biberleri kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edip kavurma işlemine devam edin.

Domates suyu ve sıcak suyu tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın. Son olarak arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbanın terbiyesi için; 1 yumurtanın sarısı ile limon suyunu iyice çırpın. Çorbayı ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın.

Terbiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.


PATLICANLI ETLİ YEMEK TARİFİ

PATLICANLI ETLİ YEMEK TARİFİ

Patlıcanlı etli yemek malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

PATLICANLI ETLİ YEMEK YAPILIŞI

Dana kuşbaşı etinin fazla yağlı kısımlarını alın. Eti bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri tencereye alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar soteleyin. Kuru soğanın kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri iri parçalar halinde kesin. Patlıcanların ise uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı soyun. Ardından patlıcanları uzun ince parçalar halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri de birkaç parçaya bölün. Suyunu çeken ete doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra sırasıyla doğranmış patlıcan, biber ve domatesleri ekleyin. Sıcak su, tuz ve karabiber ilave ettiğiniz yemeğin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Sebzeler pişip etler yumuşadığında ocaktan alın.


SERPME PİLAV TARİFİ

SERPME PİLAV TARİFİ

Serpme pilav malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu eti
  • 500 gram bulgur
  • 50 gram tel şehriye
  • 100 gram tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

SERPME PİLAV YAPILIŞI

Et için; öncelikle pişirme tenceresine etler eklenip kendi yağında kavrulur. Etler kavrulunca su eklenir, tuz ve baharat eklendikten sonra haşlanır.(düdüklü tencerede pişirme süresi düşürülebilir) Kemikler ayrılabilir bir kıvama gelinceye dek pişirilir.

Pilav için; pilav tenceresine tereyağı eritilir, tel şehriyeler kavrulur ve bulgur eklenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra su ilave edilip pişirilir. Servis tepsisine bulgur pilavı dökülür üzerine haşlanmış etler serpiştirilir ve yemek servis edilir.


DONUT TARİFİ

DONUT TARİFİ

Donut malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta

Üzeri için:

  • Eritilmiş çikolata
  • Şekerleme süsleri

DONUT YAPILIŞI

Bir kapta sütü biraz ılıtın. Üzerine maya ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve 5 dakika bekletin.

Derin bir kapta mayalı karışım, sıvı yağ, tuz, su, yumurtayı ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıp yuvarlak bir aparatla kesin.

Kızgın yağda iki tarafını kızartın. Kızarttığınız hamurların üzerine eritilmiş çikolata döküp şekerleme süsleriyle süsleyin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Kasım 2021)