'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (16 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak kabak çorbası, ev mantısı ve kadayıflı muhallebi tatlısı tarifleri...

16 Mayıs 2021, Pazar 14:39 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KABAK ÇORBASI TARİFİ

KABAK ÇORBASI TARİFİ

Kabak çorbası malzemeleri

  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
  • Zeytinyağı
  • Tuz, istenilen baharatlar

Kabak çorbası yapılışı

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.

Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.

Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blender'dan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

EV MANTISI TARİFİ

EV MANTISI TARİFİ

Ev yapımı mantı malzemeleri

  • 1,5 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 adet yumurta

Mantı iç harcı için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Mantı haşlama suyu için:

  • 4 su bardağı su veya et suyu 

Mantı sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyu kullanılabilir)

Mantı üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Ev yapımı mantı yapılışı

Yuvarlak karıştırma kabının içerisine unu alıp ortasını açın. Yumurtaları ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur iyice toparlanacak ve biraz sert olacaktır.

Hazırlanan hamuru 10 dakika bekletin. Bu arada mantının iç harcını hazırlayın. Kuru soğan rendelenir ve üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir iyice karıştırılır.

Hamuru iki beze olacak şekilde bölün ve tezgah üzerinde hamuru unlayarak merdane yardımıyla açın.

İnce açtığınız hamuru iki parmak kalınlığında kesin. Enine ve boyuna kesilmiş küçük kare hamurların içine kıymaları koyup ister üçgen olacak şekilde köşeleri birleştirin, isterseniz de bohça şeklinde 4 köşesini birleştirerek kapatın.

Bütün hamurları aynı şekilde kapatmaya özen gösterin. Tencerenin içerisine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca mantıların hepsini suya atın ve 10 dakika haşlayın.

Mantı haşlanırken sosunu ve yoğurdunu hazırlayın. Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine koyup iyice çırpın. Sosu içinde tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve eritin. Biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun.

Naneyi ekleyip karıştırın. Mantıyı haşladığınız et suyundan biraz ilave edip sosun kıvamını açın.

Süzgeç yardımıyla aldığınız mantıların üzerine yoğurt ekleyip onun üzerine de sos ekleyin ve sıcak servis edin.

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ

Kadayıflı muhallebi tatlısı malzemeleri:

  • 350 gram kuru kadayıf
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Kadayıflı muhallebi tatlısı yapılışı

İlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz.

Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz.

Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız.

Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız.

Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın.

Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.

Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz.

Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz.

Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz. 1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün bayram menüsü (15 Mayıs 2021)