'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak gendime çorbası tarifi, karnabahar köftesi tarifi, yeşil mercimek salatası tarifi ve tahinli kurabiye tarifi.

17 Kasım 2021, Çarşamba 09:55 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı gendime çorbası tarifi, karnabahar köftesi tarifi, yeşil mercimek salatası tarifi ve tahinli kurabiye tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


GENDİME ÇORBASI TARİFİ

GENDİME ÇORBASI TARİFİ

Gendime çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

GENDİME ÇORBASI YAPILIŞI

Nohut, fasulye ve buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi günü sularını değiştirip ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Hepsini aynı tencere içine alıp su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Un ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan ekleyin ve karışımı kaynayan çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın. Tuzla tatlandırın. 10 dakika kaynatın. Tereyağını tavada eritin. Nane ve pul biber ekleyip karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine naneli yağ gezdirin ve sıcak servis yapın.


KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ

KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ

Karnabahar köftesi malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 kırmızı biber
  • 2 taze soğan
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

KARNABAHAR KÖFTESİ YAPILIŞI

Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra çatalla ezin.

Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin. Yumurta, rendelenmiş kaşar peynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun.

Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.

Yoğurda sarımsak rendeleyin. Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün. Pulbiber serpiştirerek servis yapın.


YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ

YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ

Yeşil mercimek salatası malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5-6 taze soğan (ince doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım su bardağı nar tanesi

Sos için

  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

YEŞİL MERCİMEK SALATASI YAPILIŞI

Öncelikle mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ardından tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Daha sonra haşlanan mercimekleri süzerek bir kaseye alın. Taze soğan, kıyılmış maydanoz ve dereotu, nar tanesi ekleyip harmanlayın.

Zeytinyağı, tuz, karabiber, ve limon suyunu bir kapta karıştırın ve salatanın üzerinde gezdirin. Tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.


TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

Tahinli kurabiye malzemeler

  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 3.5 su bardağı un

TAHİNLİ KURABİYE YAPILIŞI

Yoğurma kabının içerisine tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini koyup karıştırın. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurun. İyice yoğrulan kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde kopartıp elinizle şekil verin ve pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sırasıyla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 - 20 dakika pişirin. Tamamen soğuduğunda tepsiden alıp servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kuru fasulyeyle yapılan yemek tarifleri