'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (17 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, kremalı mantar çorbası, lazanya ve peynir tatlısı tarifi...

17 Mayıs 2021, Pazartesi 14:37 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

400 gr mantar

1 adet orta boy kuru soğan

1-2 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt veya 200 ml sıvı krema

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

1 tutam taze maydanoz

3,5 su bardağı oda sıcaklığında su


NASIL YAPILIR?

Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.

Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ilave edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.

Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1,5 su bardağı sütü suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

Altını kısıp 10 dk kadar kaynatın,

Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip bir taşım daha kaynatın çorbamız hazırdır. 

LAZANYA TARİFİ

LAZANYA TARİFİ

MALZEMELER

Yarım paket lazanya

300 g kıyma

2 adet soğan

2 adet domates

2 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş sarımsak

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Üzeri için;

Kaşar peyniri rendesi (dilim peynir de kullanabilirsiniz.)

NASIL YAPILIR?

Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.

Kıymalar yeterince kavrulunca doğradığınız sarımsakları ve kabuğunu soyup rendelediğimiz domatesleri de ilave edin ve orta ateşte 10 dakika kadar daha soteleyin.

Üzerine salçayı ekleyerek kavurun ve yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

 Beşamel sos için tereyağı ve unu küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabını biraz yağlayın ve tabanına lazanya dizin. Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek güzelce yayın. Ardından üzerine kıymalı harçtan dökün. Üzerine tekrar lazanya koyun. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirin.

En üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin.

Lazanyaların yumuşaması için 10-15 dakika kadar bekletin.

Son olarak 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın. 


PEYNİR HELVASI TARİFİ

PEYNİR HELVASI TARİFİ


MALZEMELER

300 gram tuzsuz taze peynir


150 gram tereyağı


400 gram toz şeker


1 adet yumurta sarısı


250 gram un


75 gram irmik


NASIL YAPILIR?


Tuzsuz taze peyniri güzelce ufalayarak derin bir tencereye alın ve tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın.


Malzemeleri kısık ateşte ara ara karıştırarak peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin.


Eklediğiniz peynir tamamen eridiğinde sırayla toz şekeri, unu ve irmiği karışımın içerisine ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin, pişirmeyi sürdürün.


Helva karışımı iyice bütünleşip kaynamaya başladığı zaman ocağı kapatın ve peynir helvasını uygun bir servis kabına koyun. Servis kabına koyduğunuz peynir helvasının üzerini spatula yardımıyla düzeltebilirsiniz. 


Peynir helvanızı dilimleyerek soğuk veya ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (16 Mayıs 2021)