'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (18 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak etli patates, pilav, cacık ve revani tarifleri...

18 Eylül 2021, Cumartesi 13:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
ETLİ PATATES

ETLİ PATATES

250 gr kuşbaşı kuzu eti

4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet büyük soğan

2 yemek kaşığı salça

5 – 6 adet patates

Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

NASIL YAPILIR?

Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun.

Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin.

Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır.

Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.

Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır.

Kaynayınca altı kısılır.

Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.


PİLAV

PİLAV

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pirinçleri ıslatmak için;

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su

Tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Nişastası gidene kadar yıkıyoruz. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.

Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyelim. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırmanızı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır.

Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakalım.

Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alalım. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirelim.

Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatalım.

Pilavı 10-15 dk dinlendirelim. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.


CACIK

CACIK

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı soğuk su

4 adet büyükçe salatalık

2 diş sarımsak

Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)

Tuz, nane, zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Salatalıkların kabukları soyulur.

Bir kap içine rendelenir.

Yoğurt ve soğuk su bir tel karıştırıcı ile çırpılır.

Yoğurda dövülmüş sarımsak ve salatalıklar eklenerek karıştırılır.

İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır.

Tuz ve nane ilave edilir.

Servis kaselerine alınır.

Üzerine zeytinyağı, kuru nane eklenir.

Servise hazır, afiyet olsun.


REVANİ

REVANİ

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

NASIL YAPILIR?

İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.

Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.

Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.

Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.

Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.

170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.

İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Makarna suyunu lavaboya dökmeyin