'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (18 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak yarma çorbası, tavuk sote, şehriyeli bulgur pilavı ve kakaolu ıslak kek tarifleri...

18 Mayıs 2021, Salı 17:12 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
YARMA ÇORBASI TARİFİ

YARMA ÇORBASI TARİFİ

Yarma çorbası malzemeleri

  • 1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı nohut (önceden haşlanmış)
  • 1/2 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yarma çorbası üzeri için;

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yarma çorbası yapılışı

Derin bir tencereye 1 su bardağı su dökün. Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın.

Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohutu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın.

Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin. Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın ve ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis edin.

TAVUK SOTE TARİFİ

TAVUK SOTE TARİFİ

Tavuk sote malzemeleri

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk sote yapılışı

Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır. Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.

Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin. 1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin.

Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.

Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

Şehriyeli bulgur pilavı malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (kaynar)

Şehriyeli bulgur pilavı yapılışı

Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.

Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.

Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

Kakaolu ıslak kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 25 gram kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı kek hamuru
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için:

  • Ceviz

Kakaolu ıslak kek yapılışı

Yumurta ve şekeri pürüzsüz bir karışım elde edene dek iyice çırpın. İçine süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırıp bir kenara alın.

Kalanına kabartma tozu, vanilya ve un ilave edin ve karıştırıp kek hamuru elde edin. Tepsiyi iyice yağlayın ve karışımı tepsiye boşaltın. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verin. Sosu için ayırdığınız hamur karışımına yarım su bardağı süt ekleyin ve kaynatıp altını kapatın. Keki fırından çıkarın.

10 dakika kadar ılınmasını bekleyin. Ilınan kekin üzerine soğumuş olan sosu gezdirin.

Dövülmüş cevizle süsleyin. Birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (17 Mayıs 2021)