'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (18 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, soğuk çorba, türlü yemeği, pirinç pilavı ve kazandibi tatlısı tarifi...

18 Nisan 2021, Pazar 14:11 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
SOĞUK ÇORBA TARİFİ

SOĞUK ÇORBA TARİFİ

Malzemeler:

  • 200 gram light yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış buğday/ kinoa
  • 2 adet küp doğranmış salatalık
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı keten tohum
  • 2 tam ceviz

Yapılışı:

Nohut ve buğday/ kinoayı önceden haşlayın. Yoğurdunuza su ekleyip karıştırarak cacık kıvamına getirin. Üzerine kalan malzemeleri ekleyin.

Servis yaparken üzerine ceviz, keten tohumu ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.

TÜRLÜ TARİFİ

TÜRLÜ TARİFİ

Türlü yemeği malzemeleri

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy kırmızı biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kabak
  • 200 gram taze fasulye
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Türlü yemeği yapılışı

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin. Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.

Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin. Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün.

Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın. Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin.

Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin.

Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Pirinç pilavı malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Pirinç pilavı yapılışı

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun.

Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.

Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

KAZANDİBİ TARİFİ

KAZANDİBİ TARİFİ

Kazandibi malzemeleri

  • 6 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kazandibi yapılışı

Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.

Son olarak tere yağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın.

Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün.

Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 1 haftalık sağlıklı Ramazan menüleri