'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (19 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı brokoli çorbası tarifi, Meksika usulü tavuk tarifi, sebzeli pilav tarifi ve sütlü irmik helvası tarifi.

19 Ekim 2021, Salı 08:57 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı brokoli çorbası tarifi, Meksika usulü tavuk tarifi, sebzeli pilav tarifi ve sütlü irmik helvası tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


KREMALI BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

Kremalı brokoli çorbası malzemeler

  • 200 gram brokoli
  • 1.5 çorba kaşığı margarin
  • 5 su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 kahve fincanı un
  • Tuz

Kremalı brokoli çorbası yapılışı

Et suyunu tencerede kaynatın. Brokoliyi iri çiçekler halinde ayırıp yıkayın ve et suyuna ilave edin. Tuz ekleyin, brokoliler diri kalacak şekilde pişirin. Süt, süt kreması ve unu derin bir kasede mikserle çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave edin. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. Blenderden geçirip sıcak olarak servis yapın.


MEKSİKA USULÜ TAVUK TARİFİ

MEKSİKA USULÜ TAVUK TARİFİ

Meksika usulü tavuk malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 gram tavuk göğsü
  • 3 tatlı kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 1 paket krema
  • 5 adet biberiye turşusu (2 yemek kaşığı suyu)
  • 2 yemek kaşığı soya sos
  • Tuz ve biber

MEKSİKA USULÜ TAVUK YAPILIŞI

Bir teflon tavaya yağ ilave ediyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri uzun uzun doğrayıp kızdırılmış tavaya ekliyoruz. Biberler kızarınca bir tabağa alıyoruz. Tavuk göğsünü de uzun ince doğruyoruz ve tuzla karabibere buluyoruz. Biberleri kızarttığımız tavaya ekliyoruz. Pişene kadar kavuruyoruz. Pişen tavukları da tabağa alıyoruz. Aynı tavada sosu yapmaya başlıyoruz. 1 paket kremayı tavanın içerisine ekliyoruz. Biberiye turşusunu ve suyu ekliyoruz. Daha sonra soya sosunu ilave ediyoruz ve iyice kaynatıyoruz. Sos kaynamaya başlayınca kızarttığımız biberleri ve tavukları ilave ediyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz. Ortalama 5 dakika daha piştikten sonra Meksika usulü tavuğumuz hazır.


SEBZELİ PİLAV TARİFİ

SEBZELİ PİLAV TARİFİ

Sebzeli pilavı malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 bardak su ( kaynar su)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI

Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.


SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ

SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ

Sütlü irmik helvası malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 25 gramlık dolmalık fıstık
  • 2 su bardağı irmik

SÜTLÜ İRMİK HELVASI YAPILIŞI

İlk önce bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve 2 su bardağı şekeri koyup orta harlı bir ateşe koyalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Çok fazla kaynatmadan şeker eriyince bir kenara alalım. Bu arada kavuracağımız tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çar bardağı sıvıyağı ekleyelim. Yağ eriyince içine 25 gr dolmalık fıstığı katalım. İrmiği de ilave ettikten sonra orta ateşte dolmalık fıstık ve irmiklerin rengi dönene kadar kavuralım. İstediğimiz rengi alınca ocağın altını kapatalım.

Bu sırada sütlü karışımı yavaş yavaş tencereye boşaltalım. Ocağın altını tekrar açalım ve karıştırmaya devam edelim. 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürüp, üzerine bir bez örtüp tenceremizin kapağını kapatalım. Yaklaşık 30 dakika dinlenen helvamızı servis edeceğimiz kâseye koyup ikram edebilirsiniz. Arzuya göre helvanın üzerine Şam fıstığı da ekleyebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Tam mevsiminde: Balkabağı çorbası nasıl yapılır?