"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (19 Haziran 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak erişte çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, semizotu salatası tarifi ve köstebek pasta tarifleri.

19 Haziran 2020, Cuma 09:21 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde erişte çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, semizotu salatası tarifi ve köstebek pasta tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Erişte çorbası tarifi

Erişte çorbası tarifi

Erişte çorbası malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram yoğurt
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 çay kaşığı nane
  • Bir tutam tuz

Erişte çorbası yapılışı

Derin bir tencereye erişte miktarına uygun su koyun ve kaynatın. Eriştenizi kaynayan suya bırakın ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kaba yoğurdu alın ve tuzu ekleyip çırpın. Ayran kıvamından biraz daha koyu olana dek soğuk su ekleyin ve karıştırın. Tencerede haşlanan erişteleri biraz soğuduktan sonra süzüp yoğurt karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın. Küçük bir sos tenceresine tereyağını alın ve eridikten sonra naneyi ekleyin. Servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine tereyağı sosunu ekleyebilirsiniz.


Körili tavuklu pilav tarifi

Körili tavuklu pilav tarifi

Körili tavuklu pilav malzemeleri

  • 2 küp tavuk suyu bulyon
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 adet havuç

Körili tavuklu pilav yapılışı

Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin.Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Semizotu salatası tarifi

Semizotu salatası tarifi

Semizotu salatası malzemeleri

  • 1 bağ semizotu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

Semizotu salatası yapılışı

Semizotunu ilk önce bol sirkeli suda yıkayıp suyunu süzün. Doğrayıp kaseye alın. İçine tuz, yoğurt ve ezilmiş sarımsağı koyup güzelce karıştırın. Üzerine yağda yakılmış pulbiber ekleyin. Misafirlerinize soğuk olarak servis yapın.


Köstebek pasta tarifi

Köstebek pasta tarifi

Köstebek pasta malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Kreması için:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket toz krema
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata

İçi için;

  • 4 adet muz

Köstebek pasta yapılışı

Tüm malzemelerinizi dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Yumurtaların beyazları ile sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, diğer yarısını da yumurta beyazlarına ekleyin. Beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar iyice çırpın. Sarıların içine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek malzemelere ekleyip mikserle iyice çırpın. Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köpüğü de hamurunuza ekleyip bir spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın ve homojenleşmesini sağlayın. Kelepçeli kek kalıbınızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Bu esnada kremanızı hazırlayın. Krem şanti, toz krema ve sütü mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip karıştırın. Muzlarınızı da uzunlamasına dilimleyin. Soğuyan kekinizin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin. Muzları bu havuza yerleştirip üzerine kremayı kubbe gibi olacak şekilde doldurun. Kekin içinden çıkan parçaları robotta çekip kremanın üzerine dökün.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Eriştenin en lezzetli hali: Erişte çorbası tarifi