"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (19 Kasım 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, türlü yemeği tarifi, kuskus tarifi ve havuçlu bademli kek tarifleri.

19 Kasım 2020, Perşembe 10:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tel şehriye çorbası tarifi, türlü yemeği tarifi, kuskus tarifi ve havuçlu bademli kek tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 

Tel şehriye çorbası tarifi

Tel şehriye çorbası malzemeleri

1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye

2 çorba kaşığı salça

4 çorba kaşığı sıvı yağ

2 çorba kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı pul biber

1 adet et veya tavuk bulyonu

1 tatlı kaşığı tuz

2 litre sıcak su yaklaşık

Tel şehriye çorbası yapılışı

Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.


Türlü yemeği tarifi

Türlü yemeği tarifi

Türlü yemeği malzemeleri

1 adet büyük boy kuru soğan

4 diş sarımsak

4 adet orta boy yeşil biber

2 adet orta boy kırmızı biber

4 adet orta boy domates

3 adet orta boy patlıcan

2 adet orta boy patates

2 adet orta boy kabak

200 gram taze fasulye

1/2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Türlü yemeği yapılışı

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin. Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin. Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün. Zeytin yağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın. Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin. Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin. Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin.


Kuskus tarifi

Kuskus tarifi

Kuskus malzemeleri

1,5 su bardağı kuskus

1/2 kahve fincanı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı sıcak su

Kuskus yapılışı

Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınıp erimesini sağlıyoruz. Erimekte olan yağın içine kuskus makarnası ilave ediliyor. Kuskus makarnası orta hararetli ateşte hafif saydamlaşana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavruluyor. Kavrulan kuskus makarnanın üzerine su ilave ediliyor. Kuskus makarnanın içine tuz ilave edilip karıştırılıyor. Kuskus makarnası pişmesi için küçük ocağa alınır ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakılır. Göz göz olduğunda suyunu çektiğinde kuskus makarnamız hazır.                          

Havuçlu bademli kek tarifi

Havuçlu bademli kek tarifi

Havuçlu bademli kek malzemeleri

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağından biraz az süt

1 su bardağı rendelenmiş havuç

1 su bardağı çekilmiş badem

2 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

Havuçlu bademli kek yapılışı

3 yumurtayı blender da çırpın. Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın. Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın. Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Birbirinden lezzetli 13 köfte tarifi