'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (19 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası, tavuk şiş, bulgur pilavı ve bisküvili parfe tarifi...

19 Mayıs 2021, Çarşamba 15:47 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

2 yemek kaşığı un

1 adet havuç

Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

2 litre sıcak su

5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

NASIL YAPILIR?

Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.

Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.

Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.

Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.

Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirelerek ocaktan alınır.

Kıvamı koyu gelirse size, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.

Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.

Mercimek çorbası tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


TAVUK ŞİŞ TARİFİ

TAVUK ŞİŞ TARİFİ


MALZEMELER


2 adet iri tavuk göğüsü (yaklaşık 500 gr)

Sosu için:


5 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı süt

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı domates salçası

1’er çay kaşığı kekik, kırmızı toz biber, pul biber,

1 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar tahta şiş


NASIL YAPILIR?


Geniş bir kasenin içine sos için bütün malzemeler konur ve güzelce karıştırılır.

Tavuk göğüsü kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ve sosun içine konur.

Tavuk etleri sosa iyice bulanır ve 1 saat buzdolabında bekletilir. Eğer vaktiniz varsa 1 gece dinlendirmelisiniz.

Dinlenen tavuk etler şişe hafif aralıklı olacak şekilde dizilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

Kalan sos tavuk etlerin üzerine fırça yardımı ile sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırının hafif alt kısmında yaklaşık 25 dakika pişirilir.

Tavuk etleri fırında pişerken, belirli aralıklarda bir kaç defa alt üst çevrilip pişirilir.

Etlerin yanmaması için dikkat edilir. Sıcak olarak servis yapılır.


BULGUR PİLAVI TARİFİ

BULGUR PİLAVI TARİFİ

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (kaynar)

Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.

Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.

Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.


BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ

BİSKÜVİLİ PARFE TARİFİ

MALZEMELER

2 paket krem şanti

2 su bardağı süt

2 paket kakaolu petibör

1 çay bardağı damla çikolata



Çikolata sosu


NASIL YAPILIR?


Petibör bisküvi lokmalık olacak büyüklükte kırılır.

Ayrı yerde krem şanti ve süt çırpılır.

Hazır olunca bisküvi ve damla çikolata katılıp karıştırılır.

Kek kalıbı streç filmle kaplanıp krem şantili karışım kalıba dökülüp üzerine hafif bastırılır ve buzlukta bir gece bekletilir.

Ertesi gün kalıptan çıkarılır. Üzerine istenirse önceden pişirilip soğutulmuş çikolata sosu dökülür.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Mide ağrısına iyi gelen çorba tarifleri