"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (19 Nisan 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, pirzola tarifi, pirinç pilavı tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifleri.

19 Nisan 2020, Pazar 12:12 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Un çorbası tarifi

Un çorbası tarifi

Un çorbası malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 su bardağından biraz az
  • 4 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı 
  • Pul biber

Un çorbası yapılışı

Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur. Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır. Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba hazır. Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.


Pirzola tarifi

Pirzola tarifi

Pirzola malzemeleri

  • 8 adet kuzu pirzola
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pirzola sosu için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 dal maydanoz
  • 4 dal taze kişniş

Pirzola tarifi yapılışı

Kuzu pirzolaları derin bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın. Oda ısısında marine olan pirzolaları, üzerine deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış döküm tavada ve yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin. Dış kısmında bir kabuk oluşan ve mühürlenen pirzolaları önceden ısıtılmış sıcak fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, 10-12 dakika aralığında fırınlayıp damak tadınıza uygun olan pişirme oranına getirin. İsteğe bağlı servis esnasında kullanacağınız sos için; ayıklanmış taze kişniş ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. 


Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Pirinç pilavı yapılışı

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.


Şerbetli irmik tatlısı tarifi

Şerbetli irmik tatlısı tarifi

Şerbetli irmik tatlısı malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu

Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Şerbetli irmik tatlısı tarifi yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür. Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (18 Nisan 2020)