'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (19 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, domates çorba, etli patates yemeği, bulgur pilavı, enginar salatası - ve zerde tatlısı tarifi...

19 Nisan 2021, Pazartesi 12:57 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
DOMATES ÇORBASI TARİFİ

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

4-5 adet olgun domates

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

1 litre su

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar

NASIL YAPILIR?

Domates çorbası yapmak için yağ ve un bir tencerede hafifçe kavrulur.

Diğer taraftan kabuğu çıkarılıp, küp küp kesilmiş domates robottan geçirilip bu karışıma ilave edilir, birkaç dakika kavrulur.

Ara verilmeden bir litre kadar su ilave edilip karıştırma işlemini sürdürülür.15 dakika bu şekilde kaynatılır.

Daha sonra süt ilave edilip bir kaç dakika daha kaynatılarak tuzu ilave edilip ocaktan alınır.

Arzuya göre servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Domates çorbamız servise hazır, afiyet olsun.

ETLİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ

ETLİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ

250 gr kuşbaşı kuzu eti

4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet büyük soğan

2 yemek kaşığı salça

5 – 6 adet patates

Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

NASIL YAPILIR?

Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun.

Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin.

Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır.

Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.

Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır.

Kaynayınca altı kısılır.

Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.


ENGİNAR SALATASI

ENGİNAR SALATASI

3 adet enginar

2 tutam dereotu

2 tutam maydanoz

4 yemek kaşığı garnitür

1 büyük köz kırmızı biber

5 adet kornişon turşu

5 yemek kaşığı mısır

Zeytinyağı

Limon

Tuz

NASIL YAPILIR?

Enginarları küp küp doğrayalım. Tencereye alalım.

Biraz limon biraz tuzla yumuşayana kadar haşlayıp süzelim.

Yeşillikleri ince ince kıyıp ekleyelim.

Garnitürü mısırı küp doğradığımız kırmızı biber ve turşuyu ekleyelim.

Tuz limon ve zeytin yağını ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alalım. Afiyet şifa olsun

BULGUR PİLAVI TARİFİ

BULGUR PİLAVI TARİFİ

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu

2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

NASIL YAPILIR?

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.

Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.

Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.

Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.

Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Bulgur Pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

ZERDE TATLISI TARİFİ

ZERDE TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı kırık pirinç

6-7 su bardağı su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre ekleyin)

1 su bardağı toz şeker

3 tatlı kaşığı nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası fark etmez)

1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)

1 çay kaşığı safran (zerdeçal)

1 yemek kaşığı gül suyu

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü (yoksa kuru üzüm olabilir)

NASIL YAPILIR?

Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.

Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.

1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.

2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (18 Nisan 2021)