'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (19Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak Fırında tavuk, bulgur pilavı, çoban salata ve yalancı tavuk göğsü tarifleri...

19 Haziran 2021, Cumartesi 13:43 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
FIRINDA TAVUK

FIRINDA TAVUK


4-5 adet tavuk but

2 adet kuru soğan

7-8 adet sarımsak

6-7 adet Patates

2-3 adet yeşil sivri biber

2 adet rende domates

Yarım limon ( tavukları ovmak için)

1 tatlı kaşığı toz şeker

Üst sosu


1 kaşık domates salçası

2 tatlı kaşığı Kekik

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2-3 bardak sıcak su

Tuz

Karabiber


NASIL YAPILIR?

Tavuklarınızı güzelce yıkayınız.

Patatesleri yıkayıp yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz.

Biberleri 4-5 cm eninde geniş geniş doğrayınız

Domateslerinizi rendeleyiniz.

Soğanlarınızı soyup halka halka doğrayınız.

Sarımsaklarınızı soyup hazır ediniz.

Tepsinizi ya da kare borcamınızı alınız ( ben normalde 4 adet tavuk butunu kare borcam da yapıyorum ama bu sefer 5 adet olduğu için borcama sığmadı bu nedenle tepside yaptım)

Tepsinizi 2 kaşık sıvı yağ ile yağlayınız.

Tepsinizin en altına yuvarlak kesilmiş patateslerinizi güzelce sıralayınız. Üstlerine tuz ve karabiber serpiniz.

Patateslerin üzerine soğanları sonra sarımsakları diziniz.

Sonra sivri biberleri,

Biberlerin üzerine rende domateslerinizi dökünüz.

Bu malzemelerin üzerine yıkanmış tavuklarınızı diziniz.

Tavuklarınızı yarım limon ile tepsideyken ovunuz.

Limon ile ovulmuş tavuklarınızın üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri bölüştürerek paylaştırınız, serpiştiriniz. çok şeker de eklemeyiniz 1 tatlı kaşığı yeter bu kadar şekeri hepsine bölüştürünüz.

Tavuklar hazır sıra sosumuz da, derin bir kasede 1 kaşık domates salçasını (2-3 bardak su ile açınız içine 2 tatlı kaşığı kekik ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyiniz.

Biraz tuz, biraz karabiber ekleyerek sosunuzu karıştırınız.

Sosunuzu kepçe ile yanlardan koyarak( boca etmeyerek ki, sos limonla ovulmuş tavukların üstüne gelmesin tavuklar nar gibi kızarsın)Yanlardan tepsideki malzemelerin üzerine dökünüz.

Tepsinize sosu koyduktan sonra çok yavaşça şöyle bir sallayınız ki sos altta ki malzemenin her yerine değsin ama üstte ki tavuklara değdirmeyin.

200 derece de ısınmış fırında 45-50 dakika daha doğrusu tavuklar kızarana suyu da bitmemiş azalmış olana kadar pişiriniz. 


ÇOBAN SALATASI

ÇOBAN SALATASI


4 adet orta boy domates


3 adet orta boy yeşil biber


2 adet orta boy salatalık


1 adet büyük boy kuru soğan


1/4 demet maydanoz


5 yemek kaşığı zeytinyağı


4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu


1/2 çay kaşığı tuz


NASIL YAPILIR?


Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.


BULGUR PİLAVI

BULGUR PİLAVI

1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, 8 adet cherry domates, 1 adet orta boy dolmalık kırmızıbiber, 1 adet orta boy yeşil biber, 1,5 su bardağı pilavlık bulgur, 3 su bardağı sıcak tavuk suyu, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karabiber


NASIL YAPILIR?


Pilavı kısık ateşte, çok fazla karıştırmadan pişirin. Tarifi, rendelenmiş domates yerine kiraz domates kullanarak hazırlayacaksanız domatesleri tavuk suyunu ekledikten sonra katın. Pilavı karıştırmadan pişirin.


YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ


MALZEMELER 


125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)

1 su bardağı un

1,5 su bardağı şeker

1 litre süt

1 paket vanilya


NASIL YAPILIR?


Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (18 Haziran 2021)