'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (2 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, bakla yemeği , sebzeli bulgur pilavı ve yalancı tavuk göğsü var.

02 Nisan 2021, Cuma 16:37 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

BAKLA YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER 

1 kilogram taze bakla

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

1 yemek kaşığı tepeleme un

Yarım limon

1 silme yemek kaşığı şeker

Sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Taze baklaların üzerine gelecek kadar su, bir kabın içerisine doldurulur. Un ve limon suyu ilave edilerek, çırpılır.

Bakla temizlenerek, küçük küçük doğranır.

Bol suda yıkanır ve unlu limonlu suyun içerisinde baklalar kararmasın diye bekletilir. Taze bakla yemeği tarifinin en önemli püf noktası budur.

Bu arada, tencerede soğanlar pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.

Salça ve baharatlar ilave edilir.

Baklalar süzülerek, yıkanmadan tencereye ilave edilir.

Birkaç dakika kavrulur.

Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir.

Tuz ve şeker eklenerek, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.

Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır.

Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet patlıcan

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

2 su bardağı bulgur

1,5 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı sıcak su

NASIL YAPILIR?

Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.

Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.

Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.

Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.

Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.

Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.

Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.

Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.

Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.

Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)

1 su bardağı un

1,5 su bardağı şeker

1 lt süt

1 paket vanilya

NASIL YAPILIR?

Un yağla pembeleşene kadar kavrulur.

Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.

Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.

Islatılmış kaba dökülür.

Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.

Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya bırakılır.

Karışımın topaklanmaması için güzelce çırpılmalıdır.

Konulacak kap su ile biraz ıslatılmalıdır. Böylelikle servis ederken almakta zorlanmazsınız.

Buz dolabında tatlı ne kadar dinlendirilirse o kadar lezzetli olacaktır.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (1 Nisan 2021)