"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (20 Ağustos 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, taze fasulye tarifi, duvaklı pilav tarifi ve alman pastası tarifleri.

20 Ağustos 2020, Perşembe 09:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tarhana çorbası tarifi, taze fasulye tarifi, duvaklı pilav tarifi ve alman pastası tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

Tarhana çorbası yapılışı

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.


Taze fasulye tarifi

Taze fasulye tarifi

Taze fasulye malzemeleri

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Tuz, şeker
  • Bir kahve fincanı sıvıyağ

Taze fasulye yapılışı

İlk olarak tencerenizde yağı, soğanı ve salçayı iyice kavurun. Daha sonra ayıklamış olduğunuz taze fasulyeleri tencerenin içerisine koyun ve iyice karışmasını sağlayın. Taze fasulyelerin içerisine rendelemiş olduğunuz iki adet domatesi ve bütün olarak kabuğu soyulmuş sarımsakları ekleyin. Daha sonra tuz, şeker ve fasulyelerin üzerini kapatacak kadar su ilave edip pişirmeye bırakın. Düdüklü tencerede yapıyorsanız 15 dk, normal çelik tencerede yapıyorsanız 35-40 dk. Yeterli olacaktır.


Duvaklı pilav tarifi

Duvaklı pilav tarifi

Duvaklı pilav malzemeleri

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2. 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığına yakın toz şeker
  • Tuz 

Duvaklı pilav üzeri için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam doğranmış maydanoz

Duvaklı pilav yapılışı

Pirinçleri iyice yıkayın ılık suya çok az tuz atıp 30 dakika bekletin. Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyum eritin. Süzülen pirinçleri, tuzu ve şekeri tencereye ilave edin. Kavrulan pirinçlerin üstüne sıcak suyu ilave edin. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu ekleyip dinlenmeye bırakın. Bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ ekleyip ince ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurun. Tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alın. İnce doğranmış maydanozu kıymalı harca ekleyin ve güzelce karıştırın. Kaseye önce kıymalı harçtan ekleyip iyice bastırın. Üzerine pilavdan ekleyin ve tekrar bastırıp sıkıştırın. Servis tabağına kaseyi ters çevirip servis edin.


Alman pastası tarifi

Alman pastası tarifi

Alman pastası malzemeleri

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı sıvı yap
  • Kabartma tozu

Kreması için:

  • Yarım litre süt
  • 3 kaşık un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık tereyağı
  • Vanilya
  • Marmelat

Alman pastası yapılışı

Bir kapta yumurta ve şekeri köpürtün. Süt, un, yağ ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurunu oluşturun. Hamuru önceden yağlanmış tepsiye döküp 160 derecede önceden ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kremasını hazırlamak için malzemeleri tencerede koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olunca kekinizi ortadan ikiye bölün. Arasına tüm kremayı döküp yayın. Üzerine dilediğiniz marmelatı dökün. Kekin üst kısmını kapatın ve pudra şekeri eleyin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (19 Ağustos 2020)