'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Ağustos 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, kabak tarator tarifi ve incir tatlısı tarifleri.

20 Ağustos 2021, Cuma 09:39 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak domates çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, kabak tarator tarifi ve incir tatlısı tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


DOMATES ÇORBASI TARİFİ

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Domates çorbası malzemeleri

  • 5 adet büyük boy sulu domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay bardağı sıcak süt

Domates çorbası yapılışı

1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.


İZMİR KÖFTE TARİFİ

İZMİR KÖFTE TARİFİ

İzmir köfte tarifi malzemeleri

  • 4 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

İzmir köfte kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

İzmir köfte sosu için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İzmir köfte yapılışı

Köfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.

Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın.

Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın.

Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin. Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin. Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.


DEREOTLU KABAK TARATOR TARİFİ

DEREOTLU KABAK TARATOR TARİFİ

Dereotlu kabak tarator malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kabak
  • Yarım demek dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Dereotlu kabak tarator yapılışı

Kabaklar yıkanıp, soyulup rendelenir. Bir tencere de yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine kabakları koyun. 5 dakika içerisinde kabağın acı kokusu çıkacak. Acı kokusu çıktıktan sonra ocağı kapatın kabakları soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta sarımsağı iyice ezin lapa haline gelsin. Üzerine yoğurdu ekleyin. Dereotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın ve sarımsaklı yoğurtun üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek yoğurdu iyice karıştırın. Soğuyan kabakları da yoğurtlu karışıma ekleyerek servis edilmeye hazır hale getirin.

İpucu

Bütün malzemeler birleştikten sonra servis aşamasında üzerine hafif yağda pul biber ekleyip servis edebilirsiniz.


İNCİR TATLISI TARİFİ

İNCİR TATLISI TARİFİ

İncir tatlısı malzemeleri

  • 20 adet kuru incir
  • Ceviz (iri dövülmüş)
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İncir tatlısı yapılışı

Öncelikle incirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin. Sonra bıçak yardımıyla incirlerin ortasını açın. Ortası açılan incirlerin içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun. Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve sıvı yağı gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis ederken üzerine kaymak ve ceviz koyun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Lezzeti tüm Türkiye'yi saran tulum kebabı