'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (20 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, dövme çorba, tepsi kebabı, biber dolması ve çilekli pasta tarifi...

20 Nisan 2021, Salı 13:31 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
DÖVME ÇORBASI TARİFİ

DÖVME ÇORBASI TARİFİ

DÖVME ÇORBA MALZEMELERİ

– 2 bardak dövme (Haşlanmış)

– Taze nane

– Fesleğen

– Süzme yoğurt

– Su

– Tuz

DÖVME ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle süzme yoğurdun üzerine tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ardından dövmeleri ekleyin ve tekrar karıştırın. Ardından yavaş yavaş alabildiğince suyu ekleyin ve taze nane ve fesleğeni elinizle parçalayarak üzerine atın. Karıştırın. Buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

TEPSİ KEBABI TARİFİ

TEPSİ KEBABI TARİFİ

Yarım kilo kıyma

2 tane kurusoğan

2 tane sivri biber

1 tane kapya biber

3 tane domates

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı isot

Üzerine;

Domates

Biber

Arzuya bağlı patates

1 çorba kaşığı salça

1 su bardağı su

NASIL YAPILIR?

Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.

Minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, iyice karışsın.

Tepsiye bir santim kalınlığında döşeyelim.

Üzerine patates, domates ve biber dizelim.

Salçayı suda eritip en üstüne gezdirelim.

180 derece fırında patatesler iyice pişene dek pişirelim. 

BİBER DOLMASI TARİFİ

BİBER DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kg dolmalık biber

Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

Maydanoz

2-3 adet domates

Karabiber

Tuz

Nane

Sıvı yağ-Zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.

Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.

Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.

İçini yemek harcında kullanabiliriz.

Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.

Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.

Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.

Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.

O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.

Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.

Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.

Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim.

Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.


ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

ÇİLEKLİ PASTA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Pandispanya için:

-4 yumurta

-1 bardak şeker

-1 bardak un

-½ bardak nişasta

-½ çay kaşığı limon suyu

-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

-½ çay bardağı sıcak su

İç Krema:

-400 ml süt

-½ bardak mısır nişastası

-1 kaşık un

-½ bardak şeker

-1 yumurta sarısı

-1 kaşık tereyağı

-1 paket vanilya

Dış krema;

-200 ml süt kreması

-½ çay bardağı pudra şekeri

İçi ve üzeri için :

-½ kg çilek

-Çikolata rendesi


ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Öncelikle pandispanya yapımı ile başlayalım. Yumurta sarısını ve beyazını ayırın. Beyazlarını bir kabın içinde mikser ile çırpın. Birkaç dakika sonra üzerine şekerin yarısını ve limon suyunu ekleyin. Kar gibi bir köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edin.

Bir diğer kabın içinde yumurtanın sarısı ve kalan şekeri bir araya koyun ve sıcak su ilave edip yine beyaz bir renk alana kadar çırpın. Daha sonra bu iki karışımı bir kapın içinde birleştirin. Spatula yardımı ile karıştırın ve içine un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ilave edin. Yine yavaşça karıştırın. Kek kalıbının içine koyup 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.

İç kreması için ise tereyağı ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin. Biraz daha karıştırıp ocaktan alın ve sonra vanilyasını ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın.

Dışı için hazırlayacağınız krema için süt kremasını pudra şekeri ile birlikte katı hale gelinceye kadar çırpın. İç kremanın yarısını alt tabana dökün. Üzerine dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Ardından kalan kremayı da dökün ve üst tabanı kapatın. Bu şekilde en az 4 saat bekletin. Ardından dış kremasını sürün ve çilek ve çikolata ile süsleyin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Uğruna saatlerce kuyrukta bekleten Ramazan Kahkesi