'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (21 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak patlıcan oturtma, nohutlu bulgur pilavı tarifi, cacık ve revani tarifi...

21 Haziran 2021, Pazartesi 15:21 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
PATLICAN OTURTMA

PATLICAN OTURTMA

MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan

500 gr dana kıyma (orta yağlı)

2 adet kuru soğan

2 adet büyük domates

3 adet yeşil biber

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

1 yemek kaşığı domates salçası

1, 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

1 adet domates

3 adet yeşil biber

NASIL YAPILIR?

Patlıcanlar yıkanıp alaca soyulur.

Yarıya bölünüp 1 parmak kalınlığında doğranır.

Bol tuzlu suda 30 dk bekletilip kara suyu çıkarılır.

Diğer yanda bir tavada kıyma yağsız kavrulur.

Biber domates ve soğanlar küçük küçük doğranır.

Kıymaya sırayla zeytinyağı, soğan, biber, salça, domates eklenir.

Baharatlar ve tuz ilave edilir. İyice pişirilir.

Sonra 1 bardak sıcak su eklenerek kaynatılır.

Doğranmış maydanoz eklenir. Altı kapatılır.

Patlıcanlar süzülür ve kurulanır.

Fırın tepsisine dizilir. Üzerine az miktarda zeytinyağı ve tuz gezdirilir.

200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Patlıcanlar kızarınca üzerine kıymalı harç dizilir.

Diğer yanda salça sıcak su ile ezilir. Üzerine eklenir.

Biber ve domatesler doğranıp üzeri süslenir.

Fırına verilir. Domates ve biberler kızarınca pişmiş olur.


NOHUTLU BULGUR PİLAVI

NOHUTLU BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı pilavlık bulgur

Et bulyon

2 su bardağı kaynamış su

1 çorba kaşığı tereyağı

Sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eridikten sonra nohutlar tencereye alınıp biraz kavrulur.

Nohutlar kavrulduktan sonra yıkamış olduğumuz bulgurları da tencereye alıp birazda onlar kavrulur et bulyonda 2 su bardağı kaynamış suda eritilip tencereye koyulur.

Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

CACIK TARİFİ

CACIK TARİFİ

CACIK TARİFİ


MALZEMELER


MALZEMELER

3 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı soğuk su

4 adet orta boy salatalık

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1/4 demet dereotu

Servisi için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı Sirke (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kuru nane

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin. Dereotunu incecik kıyın. Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın. Servis öncesinde zeytinyağı ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın.


REVANİ TARİFİ

REVANİ TARİFİ

MALZEMELER

- 3 yumurta

- 1 su bardağı şeker

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı un

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 1 çay bardağı sıvı yağ

Revani şerbeti için;

 3 su bardağı su

- 3 su bardağı seker

- Yarım limon suyu

NASIL YAPILIR?

İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.



Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (20 Haziran 2021)