'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Temmuz 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yeşil mercimek çorbası tarifi, fırında levrek, kıvırcık salata ve dondurmalı irmik tatlısı tarifleri...

21 Temmuz 2021, Çarşamba 16:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

- Yeşil mercimek 2/3 su bardağı

- 6 su bardağı su

- 1 orta boy soğan

- 4 yemek kaşığı margarin ve tereyağı

- 2 yemek kaşığı un

- 1/4 çay bardağı pirinç

- 2 tatlı kaşığı tuz

- 1 adet yumurta

- 1 su bardağı süt

- 2 ince dilim bayat ekmek

- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber

NASIL YAPILIR?

Mercimekler yıkanır. 1 su bardağı su ile en az 5 - 6 saat önceden ıslatılır. Soğanı soyup yıkanır ve ince ince doğranır. Yağla birlikte tencereye koyulur ve kavrulur. Un eklenir rengi değişene kadar kavrulur. Pirinç yıkanır, mercimek ve kalan su ile birlikte tenceredeki karışıma eklenir, kaynayıncaya kadar pişirilir. Blenderdan geçirip içine tuz eklenir ve tekrar ateşe koyulur. Yumurta ayrı bir kapta sütle birlikte iyice çırpılır. Yumurtalı süte sıcak çorbadan biraz ilave edilir ve yine çırpılır, çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırılarak eklenir. Kaynayana kadar pişirilir. Diğer yandan, ekmeğin 1 cm iriliğinde doğranır ve tepsiye dizilir. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis edilir.


FIRINDA LEVREK TARİFİ

FIRINDA LEVREK TARİFİ

MALZEMELER 

Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)

1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)

1-2 adet domates

1 adet limon

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Defne yaprağı (tercihe bağlı)

NASIL YAPILIR?

Levrekleri temizletip yıkayalım.

 Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim.

 Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim.

 Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim.

 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.


KIVIRCIK SALATASI

KIVIRCIK SALATASI

Bir demet kıvırcık

yarım demet maydanoz

domates 

salatalık 

yeşil veya kuru soğan

NASIL YAPILIR?

Tüm malzemeleri doğrayı bir kaba alın. İçerisine zeytinyağ, limon ve tuz ekleyip servis edin.


DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

250 gram tereyağı

500 gram irmik

Şerbeti için;

250 ml süt

1 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Dondurma

NASIL YAPILIR?

Şerbeti için uygun bir karıştırma kabına su, süt ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra uygun bir tencereye tere yağını alın ve eritip irmiği ilave edin. Orta ateşte karıştırarak kavurmaya başlayın. Ortalama 10 dakika kadar kavurun. Kavrulan irmiğe şerbetini de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Şerbetini çeken helvayı karıştırın ve koyulaştıktan sonra ocağı kapatarak demlenmeye bırakın. Servis edileceğinde içerisini streç film ile kaplanan kasenin içerisine helvadan koyun. Ortası çukur kalacak şekilde helvayı yayın. Helvanın ortasına dondurmadan koyun ve daha sonra alt tabanını da helva ile kapatın. Servis tabağına kaseyi ters çevirip üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Tadına bayılacağınız 8 bayram tatlısı tarifi: Bayramda ne tatlı yapsam?