'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (22 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak közlenmiş biber çorbası, bezelye yemeği, fırında makarna ve manolya tatlısı tarifleri...

22 Haziran 2021, Salı 14:13 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KÖZLENMİŞ BİBER ÇORBASI TARİFİ

KÖZLENMİŞ BİBER ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 3 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk, et ya da sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tutam şeker

YAPILIŞI

Fırın tepsisine ikiye kesilmiş kapya biber, domates, soğan ve sarımsağı sıralayın ve üzerine baharatları serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Domates ve biberlerin kabuklarını soyun ve malzemeleri tencereye alın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip ocakta 15 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan almadan önce blender’dan geçirin.

BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ

BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 2 büyük boy patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI

Tencereye az yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar orta ateşte kavrulur. Patates ve havuçlar küp küp doğranır.

Soğan kavrulduğunda salça eklenir. 1 - 2 dakika salça kavrulduktan sonra patates, havuç ve bezelye eklenir. Tuz ve pul biber eklenir bir kaç dakika daha pişirilir. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin.

FIRINDA MAKARNA TARİFİ

FIRINDA MAKARNA TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 paket fırın makarna
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)

Beşamel sos için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 adet muskat cevizi

YAPILIŞI

Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.

Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.

Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.

Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır.

MANOLYA TATLISI TARİFİ

MANOLYA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 paket krem şantiye
  • Bebe bisküvisi
  • Kakaolu petibör
  • Çilek veya dilediğiniz meyveler

YAPILIŞI

İlk olarak sütü, şekeri, nişasta, un ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

Muhallebi ılıdıktan sonra krema ve toz şantiyi ekleyip 2 dakika mikserle çırpıp soğumaya bırakıyoruz.

Ardından robota çektiğimiz bisküvileri kuplara sırayla muhallebi bisküvi meyve gelecek şekilde pay edip soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Benim bardaklarıma göre 6 tane tatlı çıktı. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (21 Haziran 2021)