'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (22 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, mercimek çorbası, hasan paşa köfte, erişte makarnası ve supangle tarifi...

22 Nisan 2021, Perşembe 14:21 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER 

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 yemek kaşığı un

1 adet havuç

yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)

Tuz

1 çay kaşığı karabiber

yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

1 litre su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:


2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber



NASIL YAPILIR?

Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.

Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.

Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.

Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.

Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.

Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.

Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.


HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ

HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ

500 gr kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 tutam ince kıyılmış maydanoz

1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

Püresi için:

4 tane patates

1 kase kaşar peyniri

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

1. 5 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı kekik

Ayrıca:

1 su bardağı kadar bezelye

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

NASIL YAPILIR?

Kıyma derin bir kaba alınır.

Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ekmek kırıntısı (yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz), 1 yumurta, tuz, kimyon, pul biber alınır ve güzelce yoğurulur.

Püresi için patatesler küp küp doğranır üzerini geçecek kadar su eklenip haşlamaya alınır.

Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı ve tuz alınıp blenderda güzelce ezilir.

Hazırlanan köftelerden parçalar kopartılarak çanak şekli verilir.

Yağlanmış fırın kabına köfteler dizilir.

Köftelerin içine önce birer kaşık bezelye koyulur.

Hazırlanan patates püresi sıkılır.

Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirilir.

Sosu için bir tavaya su, salça ve kekik alınıp ocakta kaynatılır.

Fırında pişme süresini tamamlayan köftelere sos eklenir.

Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verilir.


ERİŞTE MAKARNASI TARİFİ

ERİŞTE MAKARNASI TARİFİ

3 su bardağı erişte

3-4 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sıcak su

Tuz

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvı yağ birlikte eritilir.

Erişteler eklenir ve renk değiştirinceye kadar kavrulur.

Tuz ve üzerini 1.5 parmak geçecek kadar sıcak su eklenip ağzı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Piştikten sonra tel tel oluncaya kadar dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun


SUPANGLE TARİFİ

SUPANGLE TARİFİ

MALZEMELER

3,5 su bardağı süt

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı kakao

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)

1 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin)

NASIL YAPILIR?

Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın.

Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve margarini ekleyin, karıştırın.

 Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.

Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER İftar için Hafif Tatlılar: 2021'de Ramazan için en güzel hafif tatlılar