Yemek "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (22 Şubat 2020)

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (22 Şubat 2020)

Paylaş
"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (22 Şubat 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?" Diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, pirinçli soğan dolması tarifi, Çerkes tavuğu tarifi, ağlayan kek tarifleri.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tarhana çorbası tarifi, pirinçli soğan dolması tarifi, Çerkes tavuğu tarifi, ağlayan kek tarifi var.

Haberin Devamı

Tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası malzemeleri

3 yemek kaşığı toz Tarhana

1 Çorba Kaşığı Salça ( domates ve biber)

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

3 diş sarımsak

Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

Tarhana çorbası yapılışı

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Pirinçli soğan dolması tarifi

Pirinçli soğan dolması malzemeleri

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı su

2 çorba kaşığı soya yağı

Haberin Devamı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 fincan tavuk suyu

1 diş sarımsak

1 - 2 demet dereotu

Pirinçli soğan dolması yapılışı

Bir tavada yağı kızdırıp pirinçleri kavurun. İçine ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ekleyip çekene kadar kaynatın. Soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. İçlerine hazırlamış olduğunuz pirinçli karışımdan doldurun ve fırın kabına dizin. Dolmaların üzerine kaşar peynir rendesi serpip 20 dakika soğanlar pişene kadar fırınlayın.

Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu malzemeleri

1 adet bütün tavuk

1 adet orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı limon suyu

1/2 tatlı kaşığı tane karabiber

5 su bardağı su

Cevizli harcı için:

300 gram ceviz

3 diş sarımsak

4 dilim bayat ekmek içi

1,5 su bardağı tavuk suyu

1 çay kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı toz kişniş

Üzeri için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çerkez tavuğu yapılışı

Tavuklar ilk olarak temizlenir ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisine alınır ve içme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber eklendikten sonra orta ateşte pişirilir. Yumuşayana kadar pişen tavuğu geniş bir tabağa alırız. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince ince uzun parçalar halinde didikleriz. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin. Cevizli harcı hazırlamak için sarımsaklar incecik kıyılır ve tuz ilave edilip sarımsaklar dövülür. Ayıklanmış ceviz içleri eklenip dövme işlemine devam edilir. Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katılır. Toz kişnişi eklenir, tüm malzemeyi koyu bir akışkanlık elde edene kadar karıştırılır. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alınız. İsteğe bağlı zeytinyağında pulbiberi yakıp üzerine dökebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ağlayan kek tarifi

Ağlayan kek malzemeleri

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 kahve fincanı sıvı yağ

1/2 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı kakao

Ağlayan kek üzeri için:

2 paket krem şanti

1 paket hazır çikolata sosu

Ağlayan kek yapılışı

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın. Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün. Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı