'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (23 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak süzme mercimek çorbası tarifi, rosto köfte tarifi, kızarmış pirinç topları tarifi ve kakaolu ıslak kek tarifi tarifleri.

23 Eylül 2021, Perşembe 09:48 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak süzme mercimek çorbası tarifi, rosto köfte tarifi, kızarmış pirinç topları tarifi ve kakaolu ıslak kek tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Süzme mercimek çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı veya et suyu
  • Yarım limon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nane

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün. Ardından tencerede alın. Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın. Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin. Daha sonra üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış kuru nane dökerek servis edebilirsiniz.


ROSTO KÖFTE TARİFİ

ROSTO KÖFTE TARİFİ

Rosto köfte malzemeler

  • 1 kg köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • Tuz, karabiber, kimyon

İçi malzeme için:

  • 10-15 adet mantar
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 100 gram rendelemiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 diş kıyılmış sarımsak
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurtanın akı

Sosu için:

  • 3 adet domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker, 4 dal kekik

ROSTO KÖFTE YAPILIŞI

İç malzeme için mantarı dilim- leyin, biberleri iri küp şeklinde doğrayın. zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Üzerine mantar ve biber ilave edip soteleyin. Bezelye, sarımsak, ceviz, tuz ve karabiber ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra kaşar peynirini ilave edin. Sos için domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Küçük bir tencereye alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, ekmek içi, baharat ve tuz ekleyip 10 dakika yoğurun. Daha sonra iki parça pişirme kağıdı arasına alıp, 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın. Üzerindeki pişirme kağıdını alıp, iç malzemeyi uzunlamasına yayın. Köftenin uzun kenarından başlayarak alttaki kağıt yardımıyla rulo yapın. Üzerine yumurta akı sürün ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişirme kağıdı ve folyoyu alıp üzeri kızarana dek pişirin. Servis tabağına alın. Domates sosu üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.


KIZARMIŞ PİRİNÇ TOPLARI TARİFİ

KIZARMIŞ PİRİNÇ TOPLARI TARİFİ

Kızarmış pirinç topları malzemeler

  • 3 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

KIZARMIŞ PİRİNÇ TOPLARI YAPILIŞI

Pirinci üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye koyun. Tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün. Maydanozu ince ince kıyıp pirince karıştırın. Sarımsaklı çeşni ve kekik ekleyin. Buzdolabına alın ve sıkılaşıncaya kadar bekletin. Peynirleri küp şeklinde kesin. Pirinçten küçük parçalar alıp yuvarlayın. İçlerine birer tane peynir küpünden koyup yuvarlayarak top şekli verin. Yumurtaları küçük bir kasede çırpın. Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra karabiber eklenmiş galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir kızartma tenceresinde kızdırın. Pirinç toplarını altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis yapın.


ISLAK KEK TARİFİ

ISLAK KEK TARİFİ

Islak kek malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

ISLAK KEK YAPILIŞI

Islak kek yapımı için ilk olarak yumurta ve şekeri derin bir kasede şeker eriyip krema gibi olana kadar çırpın. Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip iyice homojenleşene kadar karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Keki fırına verip 30 dakika kadar pişirin. Bu esnada kekin sosu için süt, toz şeker ve sıvı yağı sos tenceresinde pişirmeye başlayın. Kakao ve tuz da ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynadığında ocaktan aldığınız sosu fırından çıkan kekin üzerine dökün. Kek sosu emdiğinde dilimleyip servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Eylül 2021)