'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (23 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak yarma çorbası, kaşarlı kabak lazanya, fırında soslu tavuk kanat, havuçlu kek tarifleri...

23 Haziran 2021, Çarşamba 14:17 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
YARMA ÇORBASI TARİFİ

YARMA ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı nohut(önceden haşlanmış)
  • 1/2 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yarma çorbası üzeri için

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

Derin bir tencereye 1 su bardağı su dökün. Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın. Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohutu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın. Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin. Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın ve ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis edin.

KAŞARLI KABAK LAZANYA TARİFİ

KAŞARLI KABAK LAZANYA TARİFİ

MALZEMELER

Kıymalı harcı için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 250 gram domates 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yaprak taze fesleğen
  • 3 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı (silme)tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su(200 ml)

Diğer katmanlar için:

  • 400 gram kaşar peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet kabak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Kıymalı harcı hazırlamak için tencerenin içerisine tereyağını alın, ısınıp eridikten sonra içerisine kıymayı ilave edin ve kavurmaya başlayın. Kıyma renk aldıktan sonra üzerine ince ince kıymış olduğunuz sarımsak ve soğanı ekleyin.

Soğan yumuşayınca havucu da ekleyin. Birkaç dakika daha bu şekilde kavurun. Ardından salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Küp küp doğranan domatesleri, kıydığınız fesleğen yapraklarını ve taze kekiği de ilave ederek pişirmeye devam edin.

Domatesler suyunu salıncaya dek orta-kısık ateşte pişirin. Son olarak baharatları ve suyunu ekleyin. Ardından kapağını kapatarak bu şekilde kısık ateşte 6-7 dakika pişmeye bırakın. Bu sırada bir kase içerisine kaşar peyniri rendeleyin ve kenara alın.

Kabakların uç kısımlarını ayıklayıp çok ince dilimler halinde uzunlamasına doğrayın. Dilerseniz bu aşamada soyacak kullanarak da dilimleyebilirsiniz. Kabakların kalın olmamasına özen gösterin, aksi takdirde fırında yeterince pişmeyebilir.

Fırın kabının tabanını tereyağı ile yağlayın. Tuzlayıp karabiber serptiğiniz kabak dilimlerini tabana dizin. Kabak katmanın üzerine kıymalı harçtan bir miktar alarak dökün ve düzgünce yayın. Ardından rendelenmiş kaşar peynirin 1/4'ünü kıymalı harcın üzerine yayın.

En üst katmanda kabak dilimleri olacak şekilde kıymalı harç bitinceye dek katmanları eklemeye devam edin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirin kalanını en üst katmana güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fanlı fırında 15 dakika, sadece üst ızgara açık olarak 5 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar dinlendirin ve arzuya göre kekik dalları veya fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT

FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT

MALZEMELER

  • Yarım kilo tavuk kanat
  • 4 adet iri patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Tavuk kanatları güzelce yıkanır. Baharat, 1 yemek kaşığı salça ve tuz eklenip iyice harmanlanır.

Patatesler elma dilim şeklinde doğranır. Tavuk ve patates birlikte karıştırılıp tepsiye yayılır.

Dilimlenmiş soğanlar da ilave edildikten sonra üzerine salça sosu eklenip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

HAVUÇLU KEK TARİFİ

HAVUÇLU KEK TARİFİ

MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI

3 yumurtayı blender da çırpın. Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın.

Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın. Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180 derece fırında pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (22 Haziran 2021)