'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (23 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak terbiyeli tavuk haşlama tarifi, yeşil mercimek salatası tarifi, havuç tarator tarifi ve allı burma tatlısı tarifi.

23 Kasım 2021, Salı 10:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı terbiyeli tavuk haşlama tarifi, yeşil mercimek salatası tarifi, havuç tarator tarifi ve allı burma tatlısı tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA TARİFİ

TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA TARİFİ

Terbiyeli tavuk haşlama malzemeler

  • 5 tane tavuk baget
  • 4 tane patates
  • 3 tane havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz veya dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı karabiber
  • Üzerini geçecek kadar su

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu

TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPILIŞI

Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın. Sarımsakları küçük doğrayın.

Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.

Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın. Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin. Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.

Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın. Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.


YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ

YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ

Yeşil mercimek salatası malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5-6 taze soğan (ince doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım su bardağı nar tanesi

Sos için

  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

YEŞİL MERCİMEK SALATASI YAPILIŞI

Öncelikle mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ardından tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Daha sonra haşlanan mercimekleri süzerek bir kaseye alın. Taze soğan, kıyılmış maydanoz ve dereotu, nar tanesi ekleyip harmanlayın.

Zeytinyağı, tuz, karabiber, ve limon suyunu bir kapta karıştırın ve salatanın üzerinde gezdirin. Tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.


HAVUÇ TARATOR TARİFİ

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

Havuç tarator malzemeler

  • 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI

Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.

İpucu

Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.


ALLI BURMA TARİFİ

ALLI BURMA TARİFİ

Allı burma malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un

Allı burma içi için

  • Yarım kilo ceviz ya da fındık

Allı burma açmak için

  • Nişasta

Allı burma üzeri için

  • 250 gram tereyağı

Allı burma şerbet için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Biraz limon

ALLI BURMA YAPILIŞI

Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir. Sonra eşit şekilde bölünür. Açılacak boyuta siz karar verin. Bir yufkayı açın ve üzerine ceviz serpin. Daha sonra yufkayı ortadan ikiye bölün ve oklavaya sarıp iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Tepsi dolana kadar ve hamurlar bitene kadar bu işlemi yapın. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti hazırlayın 10 dakika kaynatın ve üzerine limon suyu ekleyip bir 10 dakika daha kaynatın. Tatlı ılık şerbet sıcakken tatlıya dökün. Soğuk servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Kasım 2021)