'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (23 Mart 2021)

'Bugün ne pişirsem?' diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifleri.

23 Mart 2021, Salı 12:12 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
DOMATES ÇORBASI TARİFİ

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Domates çorbası malzemeleri

  • 5 adet büyük boy sulu domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay bardağı sıcak süt

Domates çorbası yapılışı

1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.

Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

KURU FASULYE TARİFİ

KURU FASULYE TARİFİ

Kuru fasulye malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış)
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Kuru fasulye yemeği yapılışı

4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Pirinç pilavı malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Pirinç pilavı yapılışı

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.

Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Yalancı tavuk göğsü malzemeleri

  • 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya

Yalancı tavuk göğsü yapılışı

Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Mart 2021)