'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (23 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, Etli nohut, pilav,çoban salata ve magnolia tatlısı tarifi...

23 Nisan 2021, Cuma 14:32 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
ETLİ NOHUT TARİFİ

ETLİ NOHUT TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı salça

Tuz

Pul biber

NASIL YAPILIR?

Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.

Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek bir kaç kez karıştırın.

Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup beraber biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…


PİLAV TARİFİ

PİLAV TARİFİ

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pirinçleri ıslatmak için;


Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su

Tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Nişastası gidene kadar yıkıyoruz. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.

Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyelim. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırmanızı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır.

Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakalım.

Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alalım. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirelim.

Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatalım.

Pilavı 10-15 dk dinlendirelim. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.

ÇOBAN SALATASI TARİFİ

ÇOBAN SALATASI TARİFİ

MALZEMELER

4 adet domates

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

2 adet yeşil biber

1 adet salatalık

Maydanoz

Limon suyu

Zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.

Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.

İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.

Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.

Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.

MAGNOLİA TATLISI TARİFİ

MAGNOLİA TATLISI TARİFİ

2 paket Eti Burçak bisküvi

10-15 adet çilek

Muhallebisi İçin;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta sarısı

1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası

2 yemek kaşığı tepeleme un

1 adet vanilya

1 kutu krema (200 ml)

NASIL YAPILIR?

İlk iş olarak, 2 paket Eti Burçak bisküviyi rondoda çekin toz haline getirin.

Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin. Temizlensinler.

Krema, bisküvi ve çilek hariç, muhallebi malzemesi ile muhallebinizi hazırlayın. Yani süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin.

Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın, süzgece koyun ve çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın, atın. Çilekler süzgeçte beklesinler.

Muhallebiniz bu arada pişti, şimdi muhallebi soğusun.

Siz bu arada süzülmüş çilekleri dilimleyin.

Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da benim gibi geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.

Muhallebi soğudu, şimdi içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle güzelce karıştırın, homojen bir karışım olsun.

Şimdi hepsini tüm malzemeyi birleştirme zamanı.

Bardakların en alt bölümüne, yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun.

Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce yerleştirin, dizin.

Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden 1’er kepçe koyun.

Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun. Bu şekilde pudingi paylaştırıp, bitirin.

Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırarak kapatın. Tatlınızı bitirin.

En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (22 Nisan 2021)