'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (24 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yoğurt çorbası tarifi, tavuk köftesi tarifi, acem pilavı tarifi ve trileçe tarifi.

24 Ekim 2021, Pazar 10:21 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yoğurt çorbası tarifi, tavuk köftesi tarifi, acem pilavı tarifi ve trileçe tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

Yoğurt çorbası malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurt çorbası üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

YOĞURT ÇORBASI YAPILIŞI

Orta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri koyun. Üzerine suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına dikkat edin. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli ve yavaş bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kıvamı size koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Elde ettiğiniz bu sosu çorbanın üzerine gezdirin.


TAVUK KÖFTESİ TARİFİ

TAVUK KÖFTESİ TARİFİ

Tavuk köfte malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet küçük soğan
  • 8 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt veya su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon

Tavuk köfte kızartmak için:

  • Az sıvı yağ

TAVUK KÖFTE YAPILIŞI

Tavuk göğsünü robotta çekin. Rendelenmiş soğan, domates sosu veya salça, yumurta, maydanoz, süt veya su, baharatlar ve galeta unu hepsi birden bir kaba ekleyip yoğurun.

Dolapta yarım saat dinlendirin. Dinlenen harçtan parçalar alınıp istenilen şekli verin ve çok az sıvı yağda kızartılır. Sıcak servis edilir.


ACEM PİLAVI TARİFİ

ACEM PİLAVI TARİFİ

Acem pilavı malzemeler

  • 1 su bardağı Jasmine pirinç
  • 30 gram tereyağı
  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • Tuz

ACEM PİLAVI YAPILIŞI

Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin. Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.


TRİLEÇE TARİFİ

TRİLEÇE TARİFİ

Trileçe malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı manda sütü

Karameli için:

  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker

TRİLEÇE YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabının içine ekleyin. Şekerler tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karıştırma kabının içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Spatula kullanarak, bütün malzemeleri alttan üste doğru sürekli olarak karıştırın. Kek harcının tamamen karıştığına emin olun. Hazırladığınız harcı yağlanmış fırın kabına döküp üzerini düzeltin. Trileçenin kek tabanını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra kürdan kullanarak, kekin üzerinde delikler açın. Sütlü şerbetini yapmaya başlayın. İnek sütü, manda sütü ve keçi sütünü derin bir tencerede karıştırın.

Tencereye şekeri ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu aşamada sütlü şerbet için manda ve keçi sütünü kullanmadan, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema kullanarak da şerbetinizi hazırlamanız mümkün. Şeker tamamen eriyip, sütler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp bırakın.

Bu sırada karamelini hazırlayın. Ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri dikkatlice eritin. Üzerine tereyağını ilave edin. Tereyağlı şeker karışımı fokurdamaya başlayınca üzerine kremayı ekleyin. Güzelce karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Ilık sütlü şerbeti, oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe kekinin üzerine dökün. Kek sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Bu arada 1 paket krem şantiyi hazırlayın.

Buzdolabında soğuyan kekin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi eşit bir şekilde yayın. Hazırladığınız karameli de krem şantinin üzerine güzelce yaydıktan sonra trileçe tatlınız hazır. Bu aşamada dilerseniz karamel kullanmak yerine frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ile çeşitlendirerek servis edebilirsiniz. Hemen dilimleyip soğuk olarak servis edin. 


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (23 Ekim 2021)