"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (24 Mayıs 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak düğün çorbası tarifi, pilavlı karnıyarık tarifi, havuç tarator tarifi ve burma baklava tarifleri.

24 Mayıs 2020, Pazar 10:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde düğün çorbası tarifi, pilavlı karnıyarık tarifi, havuç tarator tarifi ve burma baklava tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası malzemeleri

  • 2 litre et suyu
  • 250 gram koyun eti
  • 125 gram un (1 bardak silme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber

Düğün çorbası terbiyesi için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 adet limon

Düğün çorbası yapılışı

Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin. Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin. Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin. Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin. Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin.


Pilavlı karnıyarık tarifi

Pilavlı karnıyarık tarifi

Pilavlı karnıyarık malzemeleri

  • 6 tane patlıcan
  • 1 kase pirinç
  • 2 kase sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 bardak domates konserve
  • 1 bardak et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Pilavlı karnıyarık yapılışı

Patlıcanları alacalı soyun ve ortasını bıçakla küçük yarın Tuzlu ve karabiberli suda 20 dk bekletin. Sonra iyice kurulayarak 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Pişen patlıcanların ortasına pilavı yerleştirin. Sarımsakları doğrayın tereyağında kavurun üzerine domatesi ilave edip pişirin. Tuz karabiber ekleyin. Pişen domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün kalanını altına dökün. Tencereye aldığınız patlıcanları 5 dakika daha bu şekilde pişirip altını kapatın.


Havuç tarator tarifi

Havuç tarator tarifi

Havuç tarator malzemeleri

  • 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Havuç tarator yapılışı

Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.


Burma baklava tarifi

Burma baklava tarifi

Burma baklava malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un

Burma baklava içi için

  • Yarım kilo ceviz yada fındık

Burma baklava açmak için

  • Nişasta

Burma baklava üzeri için

  • 250 gram tereyağı

Burma baklava şerbet için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Biraz limon

Burma baklava yapılışı

Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir. Sonra eşit şekilde bölünür. Açılacak boyuta siz karar verin. Bir yufkayı açın ve üzerine ceviz serpin. Daha sonra yufkayı ortadan ikiye bölün ve oklavaya sarıp iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Tepsi dolana kadar ve hamurlar bitene kadar bu işlemi yapın. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti hazırlayın 10 dakika kaynatın ve üzerine limon suyu ekleyip bir 10 dakika daha kaynatın. Tatlı ılık şerbet sıcakken tatlıya dökün. Soğuk servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri