Pilavlı karnıyarık tarifi
Pilavlı karnıyarık malzemeleri
- 6 tane patlıcan
- 1 kase pirinç
- 2 kase sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 2 bardak domates konserve
- 1 bardak et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Pilavlı karnıyarık yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun ve ortasını bıçakla küçük yarın Tuzlu ve karabiberli suda 20 dk bekletin. Sonra iyice kurulayarak 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Pişen patlıcanların ortasına pilavı yerleştirin. Sarımsakları doğrayın tereyağında kavurun üzerine domatesi ilave edip pişirin. Tuz karabiber ekleyin. Pişen domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün kalanını altına dökün. Tencereye aldığınız patlıcanları 5 dakika daha bu şekilde pişirip altını kapatın.