'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (24 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak,yayla çorbası, mantı, pancar salatası ve şekerpare tatlısı tarifi...

24 Nisan 2021, Cumartesi 14:24 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ


MALZEMELER 

1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)

7 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Nane


NASIL YAPILIR?


Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.

Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.

Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.

Şık bir sunum olması açısından;

Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.


MANTI TARİFİ

MANTI TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

Tuz

1 adet yumurta

içi için:

250 g az yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan

Karabiber

Pul biber

Tuz

pişirmek için:

Tereyağı

2 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

Sarımsaklı Yoğurt

Nane

Sumak

NASIL YAPILIR?

Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun.

Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.

Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.

Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.

Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.

Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.

Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin.

Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun.

Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin.

5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz.

Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


PANCAR SALATASI TARİFİ

PANCAR SALATASI TARİFİ

MALZEMELER

3 kök kırmızı pancar

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı sirke

Tuz, iki diş sarımsak

Üzerine dilerseniz maydanoz

NASIL YAPILIR?

Pancarlarımızı iyice yıkayıp, mümkünse sirkeli suda bekletebilirsiniz) soymadan düdüklü tencerede pişiriyoruz.

Piştikten sonra kabuğunu soyup biraz soğumasını bekliyoruz.

Soğuduktan sonra derin bir kaba istediğimi büyüklükte doğruyoruz.

Zeytinyağı, sarımsak, tuz ve sirkeyi ekleyip kabımızı kabağını kapatıyoruz ve bir kaç saat sosla bütünleşmesi için bekliyoruz.

Servis yaparken üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz.


ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ

ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

1 paket margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yumurta

3 yemek kaşığı irmik

1 çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

Üzerine fındık

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yarım yemek kaşığı limon suyu

NASIL YAPILIR?

Şekerpare Tatlısı için Hamur malzemelerini bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.

Hamurdan parcalar koparıp yuvarlak yassı toplar şeklinde yapıyoruz.

Üzerine fındık koyup hafifçe bastırıyoruz, şekillerini verdikten sonra fırına alıyoruz.

Şerbeti yaparken limonu kaynadıktan sonra katmaya özen gösteriyoruz.

Şerbeti pişen tatlımızın üzerine soğuduktan sonra döküyoruz ve şekerpare tatlısı servise hazır.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (23 Nisan 2021)